- Düzenlendi
Merhaba Arkadaslar,
Gelistirmekte oldugum bir "cihaz" icin web yazilimina ihtiyacim bulunmaktadir. "Yazilim" icin asagidaki genel teknolojiler kullanilacaktir
- Laravel framework ile tasarim. Bu teknoloji tercih edilmektedir fakat alternatif dusunulebilir.
- Leafletjs ve openstreetmap kutuphanesi ile harita uzerinde obje olusturma, islem yapabilme ve kullanici arayuzu
- HTML, js, CSS, mySql, Json
- Firma ve kullanici yonetim panelleri, email bildirimleri.
- AWS Lampda uzerinde kurulum
- Mobil uygulamasi (opsiyonel)
Yazilimin calisma prensibi su sekilde olacaktir:
- Web yazilimi, urettigimiz cihaz icin bir "yonetim bilgi saklama paltformu" olacaktir.
- Cihaz dan gelen bilgileri Json olarak alip isleyerek veri tabaninda saklama
- Ana Yonetim paneli "developer" ile "Firma" ekleme ve ona ait "admin" atama
- Her "admin" kendi "kullanici"larini ekleyebilecek
- Her "admin" kendi "firma"sinin "cihaz"larini ve urettigi bilgileri gorebilecek
- "Admin" kendi "kullanici"larina "cihaz" atamasi yapabilecek
- Kullanicilar sadece kendi cihazlarini ve ona ait bilgileri goruntuleyebilecek
- Cihazlar Harita uzerinde konum ve urettigi bilgiler ile goruntulenecek.
- Cihaz bilgileri icin alarm ve notifikasyonlar uretilebilecek. Ornegin sicaklik arttiginda kullaniciyi bilgilendir.
- Firmalar bagimsiz olacak. firmalar, ve kullanicilar baskalarinin bilgilerine erisemeyecek.
Adaylar benzer ozelliklerde proje gelistirmis ise bunu mutlaka on planda belirtmelidir. Yapilan isin demosunu sunma imkani tercih sebebi olacaktir. Benim su anda kullandigim demo sistemi secilen adaylara tanitilacak ve son teklifler bunun neticesinde degerlendirilecektir. Yazilim projesi mevcut demonun guncellenmesi icin degil, guncel teknolojiler kullanarak yeniden dizayn edilmesi icindir.
Gelistiriciden, Proje tesliminden sonra, en az 6 aylik bir destek programi ve hata ayiklama hizmeti icin opsiyonel butce istenecektir.
Yazilim proje fiyati ve gelistirme suresi teklif verenler/ilgilenenler ile birlikte belirlenecektir.
Uzaktan calisma seklinde hizmet alinacaktir
Edit: bu bir arac takip sistemi degildir, fakat IoT dunyasinda sablonlar birbirine benziyor