Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Taylor Otwell dün gece Forge için daha üst düzey hizmet düşüncesiyle hazırladığı Laravel Cloud projesini açık kaynak kodlu olarak Github üzerinden yayınladı. Bu proje devreye alınmadan rafa kaldırılmış, şu an onun yerine Laravel Vapor gelmiş durumda.

Business Logic mantığıyla hazırlanmış bir Laravel uygulamasını merak eden arkadaşlar projeyi inceleyebilir. Ben de akşam incelemeye başlayacağım. Biraz baktım ve güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum:

https://github.com/taylorotwell/laravel-cloud

mgsmus bu tartışmayı sabitledi.

Hocam incelemenle ilgili buraya bi inceleme yazısı paylaşırsan çok seviniriz.

sineld Adam bir iyilik yapıp paylaştı. İnsanlar neden MIT lisansı yok diye üzerine yürüdüler. Kendi ürünü sonuçta, senin satabileceğin şekilde paylaşmak zorunda değil ki. Hiçbir şey bilmiyorsan kodlardan kopya çek. Adam istiyor ki komple sistemi alayım, elini yüzünü düzeltip satayım. Çoğu insan frameworkü yazan kişinin izlediği yolu doğru yol olarak düşündüğü için acaba şöyle bir şey yapsa nasıl yapardı nasıl bir yol izlerdi diye merak ediyordu, adam da bu merakı bir nezbe de olsa gidermişti. Yazık...

ac1919 Bakacağım dedim ama henüz bakamadım. Zaman olursa artık.

"The PHP Framework For Web Artisans" diye boşuna dememiş adam. Bence Laravel'in başarılı olmasını sağlayan bu estetik anlayışı ve kod kalitesi. Taylor'ın namespace takıntısını biliyordum ama burada da ısrarla baktım birinin sıralaması farklı olsun diye. Baktıklarımın hepsi karakter uzunluğuna göre kısadan, uzuna sıralanmış. 😃 Bence takıntılı derecede estetik kod yazan bir adam. Business Logic tartışılabilir, sonuçta birçok farklı senaryo üretilebilir ama kod estetiği, standartlara uyum muazzam.

6 gün sonra
    mgsmus, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.