Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
Merhaba bir video eğitim sitesi yapmam gerekiyor laravel ve vue js ile yapacağım geliştirme kısmında sorun yok fakat videoların gizliliği ile alakalı bir problem yaşıyorum. Şöyleki videoların üyeler tarafından görülebilmesi istendiği için youtube videosunun embed kodunu gömmek videonun linkinin öğrenilmesi demek oluyor her ne kadar unlisted video olsa da bir üye video linkini paylaşabilir. İstenen ise videoyu sadece o sayfaya ulaşan kullanıcının izlemesi ve videoyu paylaşamaması.

2.seçenek vimeo. Vimeo da bu videoyu vimeda gizle seçeneği var işte sanırım youtube unlisted videonun eksiği bu sadece eöbed edilen yerde gösterilebilmesi gerekiyor. Vimeo da bu seçeneği premium olarak sunuyor.
Diğer seçenek ise direkt videoyu servera upload etmek zaten bu isteneni verecek fakat en iyi alternatif nedir sizlere danışmak istedim bunlar benim analizim sizin aklınıza gelen fikirlere de danışmak istiyorum
Bence en iyi seçenek Vimeo Premium.
Cevabınız için teşekkürler. Bana da vimeo pre. en uygun seçenek görünüyor bu isteği karşılamak için. Yıllık ödemede 185tl gibi bir ücret var. Bu işe girecek birisi için gayet makul. Tabi müşterinin kabul etmesi gerekiyor. Daha önce vimeo api kullananlardan da cevap alabiliriz.

- bu arada konuyu telefondan açmıştım yazım yanlışları için kusura bakmayın şimdi fark ettim..
bir ay sonra

Şu an mevcut online eğitim platformumuzda vimeo ile gizleme yapıyoruz. Mobil uygulama içinse api aracılığıyla direct link çekip sd/hd gibi seçeneklerle kullanıcıya sunuyoruz. Api ile sadece upload yaparken bazen sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Onun dışında gayet güzel, privacy ayarları oldukça gelişmiş.

Ben de çok araştırmıştım zamanında. Hala Vimeo'dan f/p olarak daha iyi bir servis yok gibi.

Videoları dediğiniz gibi Youtube üzerinden gizlemenin bir yolunu zamanında ben de bulamamıştım. Vimeo'yu tercih ettim, vimeo plus üyeliği üzerinden yüklemeye başladım fakat 9-10 ay sonrasında "Videoların satışını yaptığınızı tespit ettik" gibi bir uyarı aldım Vimeo tarafından, benden istedikleri Vimeo Pro'ya geçmemdi. Geçtikten sonra sorun kalmadı. Vimeo üzerinden sadece site domaininde izlenebilecek şekilde ayarlayıp o sayfayı da üyelikle gizlersen hiç bir sıkıntı çıkarmaz. Ekstra bir site ismi daha veriyim alternatif olarak dursun : VdoCipher. Bu sitenin de vimeodan tek artısı izleyen kişinin ismi veya ip adresi sürekli videoda dinamik olarak yer değiştiriyor veya statik olarak sabit duruyor bu sayede eğitimin video kaydını aldığında TC Kimlik Numarası veya ismi gibi değerler gözüküyor.