GIT artık bir araç değil, yazılımın kendisidir. Ne yapın ne edin öğrenin.
Diğer kısımlara gelince:
1. Sunucuda işlemleri root olarak yapmıyorsunuz, mutlaka ayrı bir kullanıcı ile yapmanız gerekiyor. Eğer SSH ile bağlanırken root değil de farklı bir kullanıcı ile bağlanıyorsanız ve o kullanıcı web server ile aynı grupta ise
kabaca sorun yok diyebiliriz.
2. Dosyaları nasıl gönderiyorsunuz bilmiyorum ama FTP/SFTP ile gönderirken hangi kullanıcı ile sunucuya bağlanırsanız, özel bir işlem yoksa, onun sahipliliğinde dosyalar ve dizinler oluşturulur. Web server o kullanıcın yetkilerine sahip değilse hata alacaksınız. O yüzden 1. maddedeki kullanıcı ile bağlanın, diğer tüm işlemler gibi.
3. Genellikle dosyaların yazma izni 644; dizinlerin yazma izinleri 755 olur, buna dikkat edin. Dosyaları göndereceğiniz dizine SSH ile ulaşıp o dizin içindeyken komut satırına
umask 022 yazabilirsiniz. Bu komuttan sonra eklenen dosya ve klasörler 644/755 izinleriyle oluşturulur; herkes tarafından okunabilir ama sadece sahibi/grubu tarafından yazılabilir.
4. Ben global composer kullanmıyorum. composer bir phar dosyası olduğu için php ile tek başına çalışabilir. O yüzden
https://getcomposer.org/composer.phar adresinden inidirip projenizin kök dizinine atın (app klasörünün yanına yani). Sonra şu şekilde kullanabilirsiniz:
$ php composer.phar install
5. .env dosyasını göndermiyorsunuz. O geliştirme ortamında kullandığımız bir dosya.
6. Alan adı için DOCUMENT_ROOT Laravel içindeki public olmalı, public içindeki dosyalar dışındaki dosyalara dışarıdan erişim mümkün olmamalıdır.
7. Veritabanına migration'ları kurmadan önce oluşturduğunuz veritabanının dil kodlamasının utf8mb4 ve karşılaştırma değerinin utf8mb4_unicode_ci olduğundan emin olun.
8. Artisan komutları proc_*, exec gibi sistem fonksiyonlarını gerektiriyor. Hata alırsanız PHP ayarlarında disable_functions anahtarında bu fonksiyonlar varsa silmeniz gerekebilir. Sadece ihtiyacınız olanları silin, hepsini silmeyin.
9. Sunucunuzda mutlaka bir yedekleme sistemi olmalı ve buna da mutlak suretle güvenmemelisiniz. Sunucu dışındaki yerlere de yedekleme ile ilgili araştırma yapın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.