- Düzenlendi
Selamlar pivot table da bir sorun yaşıyorum . Model kullanmadım bu projede .
3 Tane modelim var . 1 :Users tablosu , promosyon_kodlari 3 . tablo bu ikisinin birleştiği : kullanilan_promosyon_kodlari içinde user_id ve promosyon_kod_id var.
USER MODELİNDE
1- Primary keyi illa vermek zorundamıyız ? Not : Şuan verileri çekebiliyorum sıkıntım yok . Sadece doğruyu öğrenmeye çalışıyorum.
2-
Contollerda :
3 Tane modelim var . 1 :Users tablosu , promosyon_kodlari 3 . tablo bu ikisinin birleştiği : kullanilan_promosyon_kodlari içinde user_id ve promosyon_kod_id var.
USER MODELİNDE
public function prokod()
{
return $this->belongsToMany('App\prokod','kullanilan_promosyon_kodlari','user_id','promosyon_kod_id');
}
pormosyon kodları modelinde
public function user()
{
return $this->belongsToMany('App\User','kullanilan_promosyon_kodlari','promosyon_kod_id','user_id');
}
böyle bir yapım var ama tabloyu el ile oluşturduğum için izlediğim videolarda pivot tablodaki alanların ikisine primary veriyor . Ben veremiyorum . İzin vermiyor.1- Primary keyi illa vermek zorundamıyız ? Not : Şuan verileri çekebiliyorum sıkıntım yok . Sadece doğruyu öğrenmeye çalışıyorum.
2-
Contollerda :
$prokod = prokod::all();
return view('admin.pages.kullanilanpromosyonkodlari',compact('prokod'));
blade tarafında
@foreach($prokod as $prokods)
@foreach($prokods->user as $user)
<tr>
<td>{{ $user->name }}</td>
<td>{{ $prokods->kod }}</td>
<td>{{ $prokods->fiyat }} TL</td>
</tr>
@endforeach
@endforeach
Bu işlemle verileri çektim fakat bir kod kaç kere kullanılmış bunun için pivot tabloya nasıl ulaşabilirim acaba ?