Kevin-Mitnick
Selamlar belki biraz acemiliktendir hep uzun yollardan işlemler yapıyorum .
1.örnek => 3 tane menu alanım var sadece adlarını admin değiştirmek istiyor.
Yaptığım : Veri tabanına 3 tane var olan menüyü yazıyorum . foreach ile tabloya yazdırıp hepsine edit koyup istediğini editliyor . Kısa yol var mıdır ?
2- Kasa defteri toplam tutar =>kasada 500 tl var ve her seferinde azalıp ve artan bir değer
Yaptığım : 2 tane tip belirliyorum . 1 veya 0 1=>kasaya para girdi , 0=> kasadan para çıktı . gidiyorum son kaydın toplamını alıyorum bu 500 1 ise ekliyorum 0 ise çıkartıyorum gibi senaryo var . Kısa yol var mıdır ?
Teşekkürler. birde config dosyasında sadece sabit değerler mi tutulur ?
mgsmus
1. JSON sütunu kullanabilirsiniz.
2. Bir önceki kasa tutarı ile karşılaştırılıp değişiklik girdi/çıktı olarak yorumlanabilir belki. Kısa yolu olup olmadığı size kalmış açıkçası, özel bir durum. Şunu ekleyebilirim, bazı yerlerde 0,1 değil de tarih alanı kullanırsanız hem işleminizi yaparsınız hem de yapıldığı tarihi de tutmuş olursunuz.
3. config dosyasında sabit değerler tutulmalıdır.
Kevin-Mitnick
@mgmus teşekkürler hocam aslında json stunu tutuyordum ama böyle karışık gelmişti düze geçmiştik tekrar araştıracağım.
mgsmus
JSON sütunu kullanırken tüm veriyi çekersiniz, değiştirip baştan oluşturur, tekrar kaydedersiniz. Bu şekilde yaparsanız kolay olur.