Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
Bir proje yarıda bırakıp kısa süre sonra devam etsem "laravel new proje" diye yeni açasım geliyor sırf güncel olsun diye paranoyak yapıyorlar insanı. (upgrade imkanı her zaman olsada ek dizin yapıları, ek sitil ve resim dosyaları gelmiş olabilir.) Git reposuna baktığımda günlerce belki haftalarca commit gitmediği de oluyor aslında ama. 1-2 ay bile muazzam bir süre sanırım. Ben en çok 6'ya geldiklerinde farklı birşey olacak mı onu merak ediyorum. 4'den 5'e geçerken büyük hücuma uğramıştı çatıyı o olay daha çok popülerleştirdi belkide emin değilim.

Ek: Hala bu söylemleri diline dolayan kaldı mı onuda bilmiyorum ama çoğu php bilmeyen insanlar 2010 yılının phpsi için söylenen şeyleri bugün daha hala tekrar ediyor. 2010 yılında söyleseler tamam kabul edeyim ama 2019 olmuş o sqlinj'ler biteli pdo çıkalı, composer ve konsol geleli rubyonrails'e yetişeli standartlar tüm dillerde eşzamanlı oturalı çok oldu.
Dolu pull request var çoğunun taahhütünü birleştiriyor.Mesela geçenlerde graham campbellin pull requestini gordum.Notification view icinde config kullanılmış.Diyor ki bu cerceve bazlı kullanılabilir cercevenin dışında patlar burası diyor.
Yeni işe aldığı o cocuk neydi ismi drifts midir nedir bilmiyorum nasıl çözebiliriz su an aklıma bir şey gelmiyor diyor ciddi buglarda olabiliyor.
Ama en cok database bölümünde değişiklikler geliyor.Core kısmı fazla da değiştirecek bir yapı yok açıkcası.

HighOrderTapProxy gibi yaldızlı artistik patinajlarıda yeni özellik diye sunmaları core bilmeyenler için göze hoş gibi geliyor.
Halbuki yaptığı bir numara yok..Adamın işi gücü magic...

Adamın teki '"null"' bu olunca patlatıyor diye pr açmış..onu bile birleştirmiş..Campbell demiş ne diye '" ikisini kullanıyonuz mubarek diye eleştirmiş
Güzel benimsediğim özellikleride yok değil.Benim gördüğüm kadarıyla laravel kullanıcılarında service providerin defer özelliği net anlaşılmış değildi.

protected $defer = true;
yeterli görüyolardı.Böyle yapmayanlarda yok değildi tabi onları tenzih ediyorum.Ancak providerlarda defer mülkü o provideri defer yapmıyor.Provides methodu ile singleton yada bind container methoduna gönderilen abstract isimlerini yazmanız gerekecek.Bu şekliyle kayıt oluyor defer providerlar...

Buna güzel bir çözüm getirdiler.

https://github.com/laravel/framework/pull/27067/commits/36f7df7d589d095cea44d856a597e44d8eeccdf6

buradan bakabilirsiniz...