Not: Arkadaş önce güncellemeden bahsetmişti, sonra cevabını düzenleyip kaldırmış ben yazarken. Durduk yere kimseyi yakmayayım, hemen yükseltmeye çalışmayın

Yine de cevap kalsın, özellikle checkForServerUpgrade için bırakıyorum, iyi bir şey
Öncelikle yedek alın. Sonra 5.7'nin en son sürümüne güncellemelisiniz, sonra da o sürümden 8'in en son sürümüne. Bir sorun yaşayıp yaşamayacağınızı tam bilmiyorum. Ben de böyle şeylerde önce bayağı araştırma yapıyorum öyle işleme geçiyorum, sonuçta sürekli yaptığım bir işlem değil.
Örneğin şimdi MySQL Shell 8.0.14 indirdim. İçerisinde checkForServerUpgrade isimli bir araç var, güncelleme yapıp yapamayacağınıza dair bir takım bilgiler veriyor. Olası hatalar, uyarılar, güncelleme öncesi bazı yapılması gerekenler... gibi
İndirdikten sonra bin klasörüne girip MySQL dökümanlarında belirtildiği gibi komutu çalıştırdım:
$ mysqlsh -- util checkForServerUpgrade root@localhost:3306 --target-version=8.0.14
Bana bir ton uyarı verdikten sonra en son sonuç çıkardı:
Errors: 134
Warnings: 141
Notices: 0
134 errors were found. Please correct these issues before upgrading to avoid compatibility issues.
Bendeki elbette hata vermesi normal çünkü data klasörünü bayağı bir kurcalamıştım, bir de eski serverdan kalmaydı, çalıştığı için ellememiştim. Anlaşılan sıfırdan kurmam gerekiyor. Siz de deneyin, sonra güncellemeye karar verirsiniz.