Şimdi efendim. Öncelikle ilk laravel projemi yazıyorum onu belirteyim.
sineld yazdıWeb sunucusunda kullanıcının erişebileceği public dizini olacağından, bu dizinde tutulmadığı takdirde .env dosyası kullanmamın hiç bir sakıncası yok.
public_html içinde sadece css,js ve image dosyalarını tutuyorum. Tüm sistem dosyaları için farklı bir klasör oluşturdum. .env'yi de doğal olarak o klasör içinde tutuyorum. Local'de farklı sunucuda farklı .env dosyası var. Sunucudakini önceki mesajlardan öğrendiğime göre şöyle yaptım;
APP_ENV=production
APP_DEBUG=false
mgsmus yazdı
Sunucudaki veritabanı adı, şifresi, mail ayarları vs... ile bilgisayarınızdaki ayarlar tamamen aynıysa,
GIT kullanmıyorsanız,
Projeyi FTP ile gönderiyorsanız,
Hep aynı, tek bir bilgisayarda çalışıyorsanız,
Tek başınıza çalışıyorsanız, aynı işle uğraşan takım arkadaşınız yoksa,
Development, production vs sizin için bir anlam ifade etmiyorsa
daha kolay olabilir
- Development-Production meselesinin önemli olduğunu anladım elbet. Yapılması gereken ayarlar şu... şu... şu... diye bir yerde göremediğim için düşe kalka yapmaya çalışıyorum. Bu başlığı da bu yüzden açmıştım.
- PhpStorm'da versiyon commit ve GIT (Bitbucket) push, pull, fetch işlemlerini çözdüm ve kullanıyorum. Fakat şu farklı Brach işini çözemedim. Bön bön bakıyorum. O yüzden sadece Master Brach'a yüklüyorum her şeyi...
- FTP işlemleri için PhpStorm'un Deployment bölümünü kullanıyorum. Ama sürükle bırak şeklinde...
Bundan daha fazlasını çözemedim. Öğreten olursa da daha iyisini yapmak isterim tabii ki.
Düzenleme: İmla