sercanozen Selamlar, şu anda üzerinde çalışmakta olduğum proje üzerinde n tane dilde çeviri mevcut olacak ve browser diline göre otomatik olarak varsayılan dil değiştirilip site o dile uygun şekilde çalışacak. Lang dosyaları kullanımını biliyorum ancak veritabanı ile bunu yapmak gerekli. Önerilebilecek bir kütüphane var mı? Ve eğer kullandıysanız kütüphaneden çok mantığını anlamaya ihtiyacım var uzun bir zamanımı da alsa kodunu kendimde yazabilirim.
evrend https://github.com/spatie/laravel-translatable Geliştirme için referans olarak inceleyebileceğiniz ve kullanmak isterseniz de kullanabileceğiniz bir paket. Spatie'nin paketleri genellikle oldukça kalitelidir.
deathisonitsway çok değişen bir yapı bu.ama spatie'nin paketlerini bende beğeniyorum.Sağlam yapıyolar. @mgsmus un kullandığı paketi denemedim ama üstad kullanıyorsa sorunsuzdur oda.
mgsmus İki paket arasındaki temel fark; spatie/laravel-translatable çevirileri modelin tablosunda, JSON sütunu içerisinde tutuyor. MySQL 5.7+ kullanıyorsanız performans daha iyi olacaktır. dimsav/laravel-translatable ise çevirileri her bir model için ayrı bir tabloda tutuyor. Her iki paket de doyuma ulaşmış, kaliteli paketler olsa da spatie/laravel-translatable'ın çok daha kolay olduğunu söylemeliyim. .