Selamlar Temiz Şifre değiştirme yazdığıma inandığım kod çalışmıyor , Sebebini Bulamadım .Açıklamalarıyla birlikte ektedir
ublic function sifreDegistirpost(Request $request)
{
//FORM KONTROLU YAPIYORUZ
$request->validate([
'password'=>'required|min:6|confirmed', //KULLANICIN YENİ ŞİFRESİ İLE AYNISI UYUYOR MU ONU KONTROL EDİYORUZ
]);
//KULLANICININ ESKİ ŞİFRESİNİ ALDIK
$user_old_password = User::where('id',Auth::user()->id)->pluck('password')->first();
$form_old_password = $request->old_password; //FORMDAN KULLANICININ ŞİFRESİNİ İSTEDİK
$form_new_password = $request->new_password; //FORMDAN KULLANICININ YENİ ŞİFRESİNİ İSTEDİK
$form_again_new_password = $request->password_confirmed;//FORMDAN KULLANICININ TEKRAR GİRMESİNİ İSTEDİK
$sifreli_password = bcrypt($form_old_password); //KULLANICININ GİRDİĞİ ESKİ ŞİFREYİ ŞİFRELEDİK
if($user_old_password == $sifreli_password) //VERİ TABANINDAKİ DEĞER İLE KULLANICININ FORMDAN GELEN DEĞERİ EŞİT İSE GÜNCELLEME İŞLEMİ YAPTIK
{
$user_change_password = User::find(Auth::user()->id)->get();
$user_change_password->password = bcrypt($form_new_password);
$user_change_password->update();
alert()->success('Şifreniz Değiştirildiği İçin Tekrar Girmek Zorundasınız!', 'Tebrikler Şifreniz Değişti')->autoClose(5000);
return redirect()->route('logout'); // ŞİFRE DEĞİŞTİRİLMİŞ İSE ÇIKIŞ YAPTIRDIK
}else{
alert()->success('Eski Şifrenizi Yanlış Girdiniz', 'Tekrar Deneyiniz')->autoClose(5000);
return redirect()->back(); //ESKİ ŞİFREYİ YANLIŞ GİRMİŞ İSE EKRANA HATA BASTIK
}
}
şifreler uyuşmuyorsa gösteriyor ama herşeyi doğru girmeme rağmen yine aynı hatayı alıyorum doğru girsemde girmesemde
NOT : Sorunu buldum ama çözüm nedir bilmiyorum . Veri tabanındaki eski şifre sabit ama kullanıcının old şifresi hiç bir zaman ona eşit olmayacak. Örnek vt de şifre "123456" Karşılığı abcdefg olsun formda giden değer "123456" ama karşılğı abcdefg oluyor bu yüzden ortalık karışmış ):