adanali
Selam arkadaşlar, laravelde çok yeniyim hiç anlamıyorumda diğe bilirim ona eağmen Domaini laravel kurdum ve MySQL SUPER USER ekleyip sql Tabelelerini yükledim. Yanlız site açılışında başlıktaki gibi Builder.php 1185 hatası veriyor site açılmıyor. Googlede bazı başlıklarda config hatası diyor ve ben bu işin altından bitürlü çıkamadım siteyide çalıştıramadım. Sizden ayarlar için yardım istiyecektim.
Teşekkürler
Saygılarımla
mgsmus
Hatayı yapıştırsaydınız keşke.
Ben de küçük bir araştırma yaptım. PHP 7.2 ve eski bir Laravel sürümü kullanıyorsunuz. Madem neredeyse hiç anlamıyorsunuz, PHP sürümünü 7.2'den 7.1'e çekin.
adanali
Php yi pleskte 7.2 yaptım hatta, serverın çalıştığı firmaya kurdurttum. Laravel var domainde ekli yanlız siteyi açınca php hataları veriyor. Kimisi ayarlarda hata var kimiside .htaccess te hata olabilir diyor.
Aklımdayken, laravelde chache boşaltılması gerekiyormu ?
mgsmus
Şu hata metnini bir paylaşsanız...
adanali
Mesaj olarak domain adresini gönderdim. Telefondan girdiğim için resmi yükleyemedim.
adanali
Arkadaşın birisi configte yanlış yapmışsındır diyorda. Bunun kaçtane configi var anlamadım
mgsmus
Dediğim gibi eski bir Laravel sürümü ve PHP 7.2 desteklemiyor. PHP sürümünü 7.1 yapın.
Öteki türlü kodları düzeltmek zorunda kalacaksınız. SiteCategory modeli count ile sayılmaya çalışılmış ama model null döndüğü için hata almışsınız. Bu hata PHP 7.1'de yok, count 0 olarak dönüyor ama PHP 7.2 de mutlaka bir array ya da Countable object olması lazım.
adanali
O zaman laraveli tekrarmı kurmak gerekçek ? Pleski kurarken php 7.2 kurdu firma yoksa sadece pleskten 7.1 çevirsem yetermi
mgsmus
7.1'e çevirmeniz yeterli.
adanali
7.1 php çevirdim mysql hatası verdi. Eve gidince pc den bakayım tekrar
adanali
Sağol hemşom, 7.1 çevirdim sayfa açıldı ? demekki eski laravel versionmuş
adanali
Mersinlim birşey daha sorcam, bu laravelde hangi klasörlerin chmod ları değiştirilmesi gerek mesela 777 olması şart klasör varmı ?
mgsmus
Hiçbir klasör 777 yapılmamalı. Klasörler 755, dosyalar 644 olacak.
adanali
ama doğru çalışmayan birşeyler var. Mesela demo sayfada dil değişyor, ben kurdum fakat dil değiştiremiyorum. Herşeyi doğru kurduğuma inanyorumda bi yerlerde acaba chmod olması gerek çözemedim prjeyi yapan kişide cevap vermez oldu tek başıma kala kaldım öyle.
adanali
Selam hemşerim, benim bi sorunum daha var. Bu laravelde modül nasıl kapatılır, facebook api hata veriyor ana sayfada, facebook modulunu nereden kapaya bilirim bilgin varmı ?
Teşekkürler
mgsmus
Modül ya da modül kapatma diye standart bir işlem yok (eğer özellik olarak eklenmemişse). İlgili kodları temizleyeceksiniz ya da çalışmalarına bir şekilde engel olacaksınız.
adanali
Modüle çok benziyor kendi klasörü var. Vendor klasöründe Facebook klasörü var içinde 10-15 tane facebook ait php dosyaları var. Mesela buda içinde bulunmakta
https://github.com/SammyK/LaravelFacebookSdk
mgsmus
O bir modül değil, bir composer ve Laravel paketi. Modül ayrı bir kavram.
vendor klasörünü ellemiyorsunuz. Sizin uygulama sammyk/laravel-facebook-sdk paketini kullanıyorsa önce bu paketin işlevsel olduğu kısımları temizlemeniz lazım. Yani bu paketin kullanıldığı controller, middleware, class, helper vs... ne varsa temizleyeceksiniz. Temizlemeden kastım paketin işlevine sistemin çalışmasını bozmadan son vereceksiniz. Facebook login yapan controller mu var, onu sileceksiniz, rotalarını kaldıracaksınız, başka yerde action olarak kullanılmışsa kaldıracaksınız. Arayüzde Facebook ile giriş yap düğmesini sileceksiniz vs...
Daha sonra paket sadece vendor klasörü içerisinde etkisiz duruma geldiğinde composer remove sammyk/laravel-facebook-sdk şeklinde paketi kaldırabilirsiniz. Bu düzgün bir şekilde paketin sistemden silinmesini, yani vendor klasörü içerisinden kaldırılmasını sağlayacak.
adanali
Bende bu laravel frameworku kolay bişi bellemiştim. Valla laraveli çözene kadar doktor olurum

benim işim seninle daha çok olur hele şu facebooku kaldırmayı bi deneyim.
En kısa zamanda burdayım hemşom biyere gitme
deathisonitsway
adanali yazdıBende bu laravel frameworku kolay bişi bellemiştim. Valla laraveli çözene kadar doktor olurum

benim işim seninle daha çok olur hele şu facebooku kaldırmayı bi deneyim.
En kısa zamanda burdayım hemşom biyere gitme :D
Sen laravele zor diyorsan,programcı olamazsın.Symfony kullan istersen birde ondan sonra gel tekrar konusalım.
Laravel php dünyasında bir nimettir.Daha iyisi bulunana kadar.