muharrem.karakas
Merhaba arkadaşlar,
excel dosyasını view içerisinde excel görünümüyle gösteren bir kütüphane var mı? Google Docs deki exceller gibi.
mgsmus
Ben Google Docs'un embed özelliğini kullanarak iframe içerisinde gösterilmesini sağlıyordum. Onun dışında native bir yol olduğunu sanmıyorum. En basitinden bilgisayarda bir şeylerin kurulu olmasını isteyecektir. Eskiden ActiveX ile yapılan şeyler gibi. Ya da interaktif olmayacaksa HTML ya da PDF e de çevrilebilir.
Açıkçası sadece üyeler görebilsin gibi bir şey istemişlerdi ben de dosyayı bir düğme aracılığı ile üyenin mail adresine gönderilmesini sağlamıştım.
elementaryos
Google Drive api'nı kullandığınızda googledocs'a istediğiniz içeriği açtırabilirsiniz. Yansekme veya popup veya istersenzi iframe ile kendi sayfanıza gömebilrsiniz
Tabi drive api'si için oauth_2 bilmeniz gerekiyor. Kendiniz implemente etmekte zorlanırsanız laravel paketleri mevcut ama laravel paketleri de drive api ile benzer olmayabiliyor o nedenle kafa karıştırıcı olabilir. Fakat yine de bir deneyin derim.
O konuda da yardımcı olabilirim.
Excel özelikle düşündüğünüz için SheetDB kullanmak belki daha doğru olabilir. Site içerisinde neden açmak istediğinizi söylerseniz de daha iyi tavsiyelerde bulunabileceğimize inanıyorum.
Ayrıca bunlar sonuç olarak firmanın kendi ticari hakkı. Normal ve orta ölçekli projeler için zaten fazla extreme olur. Öyle birşey için en azından basit düzeyde de olsa kendiniz yazmanız gerekecek. Çok gerekli birşey ise ki iframe yetecektir. Her apide olduğu gibi limtilere bakabilirsiniz ilerleyen aşamalarda bahsettiklerimle değştirmeniz gerekebilir. Onlarıda not düşmüş olayım.
muharrem.karakas
Arkadaşlar paylaştığınız bilgiler ve önerileriniz için teşekkür ederim.
Google drive benzeri bir kütüphane bulamadık ve proje yöneticisi hızlı ilerlemek adına google drive kullanımından vazgeçti.
Excelleri eski usül içeri alıp db'ye kaydedip öyle gösterecek şekilde yaptık.