tekrar merhaba,
önerdiğiniz yöntemi (
https://github.com/vimeo/vimeo.php/blob/master/example/upload.php) denedim. vimeonun post yöntemi işe yarıyor. gerçi ücretli paket almassanız yetkilendirme yapmıyor ama mecbur almak zorunda kaldık zaten.
her ne kadar videoyu kendi sunucunuzda tutmayacaksanız bile post ederken file upload limitlerini yükseltmeniz gerekiyor.
upload_max_filesize, post_max_size, memory_limit, max_input_time, max_execution_time, session.gc_maxlifetime ve son olarak nginx kullandığım için client_max_body_size değerlerini yeniden ayarladım.
projede resim uploadı da yaptığım için resimlere ayrı videolara ayrı limit tanımlayamadım. klasör bazında yapabiliyormuşuz. ben de vimeo apisini ayrı klasörde çalıştırdım.
ilk önce vime laravel paketini kullanmayı düşünyordum ama laravelden ayrı çalıştıracağım için vimeo php paketini kullandım.
laravelden ayrı çalıştığı için parametreleri glabal sessionlarda tuttum. videoyu bir html form aracılığıyla post edip url yerine $_FILES['file']['tmp_name'] bilgisini vimeo apiye gönderiyorsunuz.
api yükleme bittikten hemen sonra vimeo linkini veriyor ama bir de sunucu tarafında video dönüşüm işlemleri olduğu için link hemen kullanılabilir olmuyor.
bunun için tekrar apiye istek gönderip video status bilgisini alabiliyoruz. dönüşüm işlemi bittiğinde vimeo linki kullanıma hazır hale geliyor.
bu şekilde benim işimi gördü.
teşekkürler...