mgokhanozen namespace App\Http\Controllers\admin; use Illuminate\Http\Request; use App\Http\Controllers\Controller; use Illuminate\Support\Facades\Auth; class LoginController extends Controller { public function index() { return view('admin.login'); } public function login(Request $request) { if($request->isMethod('post')) { if(Auth::attempt(['email' =>$request->email, 'password'=>$request->password, 'role'=>'admin', 'active'=>'true'])) { return redirect('/admin'); } else { return redirect('/admin/login')->with('message', 'Hatalı email ya da şifre'); } } } Merhaba arkadaşlar, yukarıdaki şekilde olan LoginController dosyam, login isteği gönderdiğimde giriş yapmıyor. Laravel'de yeniyim ve yaptığım eksik şeyler olabilir diye düşündüm. Users tablom var, auth yaptım fakat Model ile ilgili bir şey yapmadım. Model oluşturmak gerekli mi veya başka neyi eksik yapıyor olabilirim?
magarex Kevin-Mitnick yazdıpasswordun hash olması lazım .. bcrpt($request->password) Arkadaşın da dediği gibi passwordun o şekilde eşlenmez. Arkadaşın yazdığı işlemi uygularsan sorunun çözülür.
mgsmus Laravel'in kendi auth özelliğini kullanmamanızın sebebi bilmemeniz mi yoksa kendiniz mi özellikle böyle yapmak istediniz? Eğer bilmediğiniz içinse yaptığınız yanlış demek istemiyorum ama daha doğru yolları var.