Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
Merhabalar, geri döndüm.
Çok zamandır ilgilenemiyordum laravel ile şimdi de hamlaştım düşünmekten projeye girişemedim. Vue ile dinamik bir eticaret sistemi düşünüyorum. Fakat önceden burada denk geldiğim bir kaç yerde eticaret yazmadan önce tabloların bela olacağından bahsediliyordu , ürünün rengi, boyu, o renk ve boya ait olan diğer özellikler.
Bu nedenle kod kullanımı öneriliyordu.
bu konuda da hem de eticaret için kullandığınız neler var neler önerirsiniz ? Teşekkürler.
Sizinle daha önce de konuşmuştuk.SKU (Stock Keeping Unit) olayı var. Ürünün seçeneklerine göre kombinasyonun bulunup, her bir sonucun ayrı bir ürün olarak işlem görmesi. Örneğin 3 renk olsun, kırmızı/beyaz/siyah ve 3 tane de boy olsun M/L/XL diye. Bu durumda 9 çeşit ürün sunabilirsiniz. M Kırmızı, M Beyaz, M Siyah, L Kırmızı, L Beyaz... diye gidiyor. Bunlar ürün varyantları olmuş oluyor. Bu şekilde yaptığınızda her varyantın ayrı stok ve fiyat bilgisini veritabanında tutabiliyorsunuz. Böylece L Kırmızı 10 tane var, L Beyaz tükendi, XL Siyah 2 tane kaldı %10 indirimli... gibi işlemleri yapabiliyorsunuz. Bu konuyu araştırın.

Modern bir e-ticaret yazılımı nasıl olur diyorsanız (Symfony 4):
https://github.com/Sylius/Sylius

Demosu için:
https://sylius.com/demo/

Sylius'un demosuna bakarak da envanterin, özelliklerin vs nasıl ele alındığını görebilirsiniz.
Onu benimle konuşmamıştınız hocam. Geçen hafta arayıp bulamamıştım (sku) için ilgili konuyu dün denk geldim tekrardan konuya.
her e-ticaret platformunun kendine göre spesific kuralları yada alışılagelmedik yöntemleri peydah oluyor.
Adam seni e-ticaret geliştiricisi olarak koyuyorsa kafasındaki 50 bin tilkiyi koda yansıtmanı isteyecek etrafında patronlar olacaktır.
mavi siyah meselesinin abzurd senaryolarını ortaya çıkaracaklar.Şu tarihler arasında 3 mavi tişört alana 1 sarı eldiven hediye..haydaa adam stoğunu eritmeye çalışıyor işte...

O yüzden ben derim ki; standartlara bağlı kalmayın.Kodunuzu geliştirilebilecek düzeyde moduler yapmaya özen gösterin ki başınız ağrımasın.
Emin olun o kod 50 deda değiştirilecek.İşte geliştiricinin kalitesi burda ortaya çıkıyor.Yoksa herkes kod yazabiliyor.
Aynen dediğiniz gibi Deathisonitsway hocam.
Mgsmus hocam şimdi bir iki soru sormak istiyorum ben symfony yazarım nitekim geçmişte de yazdım. Fakat sonra laravele tekrar geri döndüm pratik gelmedi hiç.
Bu eticaret sistemini de laravelden ne gibi artıları olacaktır değer mi sizce ?
Zaten bir nevi hazır ben baştan tek tek hepsini yazmam gerecek.
Bu bir yana symfony içerisinde sylius'un konseptine uyum sağlamam zaman alacaktır. Bir de benim bazı çılgın fikirlerim olduğu için bu da beni endişelendiriyor. Pek kaynakta yok aynı symfony gibi sylius için ama dökümantasyon detaylıymış zaten. Bu nedenle siz hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Biraz kurcalamaya başladım da işte içime sinmesi için hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Bunu kullanmaya ikna edecek , itecek.
Aslında ilk aşama da kullanmak istersem, tema ve ödeme sistemi entegrasyonundan başka bir şeye pek ihtiyacım olmayacak.
Açıkçası kullanın diye değil sadece inceleyip genel eticaret konspetleri hakkında bilgi sahibi olun diye sizi Sylius'a yönlendirdim. Laravel ile yazarken bazı sorularınıza cevap verecektir.
ha yok geneli hakkında zaten bilgim vardı da kendime göre düşündüğüm şeyler dışındabildiğim yol izlemek dışında alışılmadık ne var sku neymiş detaylı öğreneyim diye açmıştım konuyu. Sonradan bazı yerleri atlamamak için. Ama sylius hakkında heyecanlandım nedense yarım saatte bir cevap gelmişmi diye açıyordum.
Amacım çok tema ve modül desteği, böylesi ürünleştirmek için mantıklı bir yol. laravel & symfony de yapıyı değiştirmek gerekiyor aynı controller' da tanıtmak sıkıntı. Salt php ile rahat olsa da laraveli devşirmek gerekiyor fakat bunda en önemli sıkıntı laravelin diğer sürümlerine yükseltme yapılamayacak olma ihtimali.
Sku olayından habersizdim çok işime yarayacak gibi görünüyor