Laravel Türkiye Forumları
Yükleniyor...
Bu site en iyi modern tarayıcılarda Javascript etkinken görüntülenir.
Sayfayı tamamen yüklerken bir şeyler ters gitti.
Laravel ve wordpress
Kevin-Mitnick
Selamlar herkese laravelde projemin son aşamasına geldim sayılır fakat son bölümde BLOG sayfası yapımı var.Artık gına geldi blog yapımından bunun için zamanım yok açıkçası bekleyen bir projem var.Bende wordpress kullanmak istiyorum yani wordpress ile benim projeyi birleştirip SADECE BLOG SAYFASINI wordpress ile yapmak istiyorum . Yani wordpressten girilen yazıların benim blog menusune düşmesini istiyorum fakat daha önce 2 sini bir arada kullanmadım .Kullananlar nasıl bir yol istediler veya bana yorum yapabilme özelliği olan bir blog paketi vs varsa çok sevinirim hayırlı günler.
mgsmus
Ben böyle durumlarda blog diye bir klasör açıp içerisine Wordpress kuruyorum. Normal siteden bağımsız.
Entegrasyon tarzı isterseniz şöyle bir paket var:
https://github.com/corcel/corcel
Daha da hızlı bir yolu olmaz sanırım
Kevin-Mitnick
Hocam teşekkürler ayrı bir klasöre wordpress kurduktan sonra bunu menüye nasıl bağlıyorsunuz anladığım kadarıyla subdomain ile işi haleddiyorsunuz .
mgsmus
Subdomain olabilir ya da direk domain.com/blog şeklinde de kullanabilirsiniz. Klasör şeklinde kullanmak için Wordpress'in .htaccess dosyasında ekleme yapılıyordu. Hala var mı bilmiyorum.
Kevin-Mitnick
şimdi ben laravelin altına wordpress oluşturdum domain.com/wordpress yazınca wordpress çıkıyor 1 sayfa yaptım deneme amaçlı sonra laravel headerima gelip < a href="domain.com/wordpress/blog" yazdım ama gitmedi bir yeri kaçıyorum ama daha bulamadım.
mgsmus
public
içerisine
blog
diye bir klasör oluşturun, içerisine wordpress dosyalarını atın. Daha sonra
domain.com/blog
yazınca
install
kısmı çıkar karşınıza.
Link verirken de
domain.com/blog
şeklinde link vereceksiniz.
Kevin-Mitnick
@mgsmus hocam değişik bir yoldan çözmüş bulunmaktayım uğraştırıcı oldu ama yapabildim.Sub domain işimi gördü
Laravel Türkiye Forumları, ücretsiz forum uygulaması
Flarum
ile yapılmıştır.