Ben self-hosted bir şeyler olacağını öğrenince paralı olmaz, ücretsiz open source olur düşünmüştüm, bir an belki standart işlerde iskelet olarak kullanabilirim demiştim ama paralı geldi. Zaten komple admin paneli değil, boilerplate.
Ben her işte oturup farklı bir sistem yazmıyorum açıkçası, nadiren farklı işeyler geliyor. Gelen işlerin çoğu kurumsal siteler. Çoğu kişinin Wordpress kurup geçtiği siteler. Ben kendime uzun zamandır böyle bir boilerplate yazmayı istiyordum, mevcut elimdekinden daha modern, webpack ile paketlenmiş bir sistem. En azından panelin arayüzü, çok dilli içerik altyapısı, kullanıcı yönetimi, rol-yetki, şifre işlemleri, medya kütüphanesi... gibi ortak kısımlar hazır olacaktı.
Böyle bir sistemi zaten yıllarca defalarca yazdım. Laravel kullanarak, Slim kullanarak, FuelPHP kullanarak, CodeIgniter ile, vanilla PHP ile... Symfony ile yazmaya başladım, 4.ün haberi gelince yarıda kaldı vs...
Beni sadece Nova'nın resmi olması cezbetti. Laravel ile birlikte o da güncellenecekti, beni güncelleme derdinden kurtaracaktı.
Sağlık olsun

ama en azından böyle bir sistemi artık yazmak için bana biraz da motivasyon kaynağı oldu yani. Elimdeki eski, güncellemeye üşeniyorum
Wordpress'in 1.x sürümünü fln kurduğumu hatırlıyorum, oldum olası gıcık kaptım şu Wordpress'ten ama 150 TL hazır tema alıp 4-5 bin'e satan insanlar biliyorum, üstelik ayda 4-5 tane, zoruma gidiyor. Aradaki farkı kapatmam lazım. Yani kısacası benim için Nova, Taylor, Laravel vs Symfony, PHP vs Python vs Go vs... yok
PARA var, biz gülen Atatürk'çüyüz