evet laravelle herşeyi çok rahat yapabilirsin (düzgün yazabildikten sonra) ...Laravel bir mvc çatısıdır.
Kendine has kolaylıkları ve güzellikleri var --- hepsi php'nin sana verdiği özellikler bunlar - laravel marstan bir şey getirmiyor.
Öyle allame bir şeyde beklemeyin -- Kodu kendi yazsın ben yorulmayayım --- oyle bir dunya yok. yeri gelir amele gibi uğraştırır laravel seni -- kodu iyi tasarlayamazsan...
Bana kendi yazdığım kod dışında milletin hiç bir kodu (laravelle yazılmıs) güzel gelmemiştir.
Hatta berbat gelmiştir
Laravelle spagetti yazıyolar farkında değiller..Object oriented cok ama cok ayrı bir sahadır.
Frameworkun işi olamaz o...
Birde bazen bakar durursun --- Hiç bir şekilde migration yazılmamış bir projeye migration yazmam istendi -- yazmadım.. 80 kusur tablo var her biri en az 15 fieldli..amelemiyim ben yazmam asla..baştan yazılaymış..:) laravel bu konuda hiç yardım etmez sana

baştan düşüneydin der akılsız başın cezasını eller çekermiş misali
bir tane auto migration paketi buldum çalışmadı

Ha son olarak o route dosyasını çarşaf gibi uzatanlarada küreğin tersinle vurasım gelir.Hiç şakası yok en nefret ettiğim şeydir.
Route okumam ben; mantığı çizersin otomatize edilir herşey.. blabla/foo/zaaa/zuu/1 diye route olmaz.
route::get('blog','blogController@index');
route::get('blog/{id}','blogController@get');
döverim ben bu adamı..yada işverensem direkt kovarım...
Tabi bana göre; sevmem ben boyle tekrarı.Şişiyor o dosya okunmuyor sonra..
Anlamsız anlamsız kendini tekrarlayan routelar ortaya cıkıyor.
Okumanın ötesinde ben yazamam böyle route ; üşenirim her defasında her yol için aynı sınıf farklı method.
Saçmalığın daniskası.Bir method yaz adam gibi böl kodunu.
Birde aklıma gelmişken 500 satır method olmaz.Kimden intikam alıyorsunuz kendinizden mi?
3 gün sonra kendiniz okuyamıcaksınız o kodu.