irmakcosarsahna Merhaba arkadaşlar larael 5.6 kullanıyorum yani 2 hafta önce geçiş yaptım sıfırdan dosyaları taşıdım cok dosyam yok diye.. yani her özelliği var 5.6ya ait.. ama şöyle bir sorunum var.. geçerken diğer 5.5 den taşıdığım user tablomdaki kullanıcı girişlerini yapabiliyorum ama 5.6 ile kayıt olduktan sonra giriş yapamıyorum yani giriş sistemini kullanamıyorum kayıt başarılı yapıyor.. girişte verdiği sorun eşleşme bulunamadı diyor şifreleme ile ilgili bir sorun olduğunu araştırmalar sonucu anladım ama insanların başarılı olduğu çözümleri denememe rağmen bende başarılı olmadı. sorun nedir acaba ?
elementaryos Ben neden sizin yazdıklarınızı anlayamıyorum acaba , anlamaya çalışmak yoruyor. Denk geldiğim 3 konu içinde bu böyle. .env dosyasında ki veritabanı bağlantılarını yaptıktan sonra migrate etmek gerekli daha sonra "php artisan make:auth" komutu ilke kayıt ve giriş işlemlerini yapabilirsiniz. Eğer hata veriyorsa tekrar generate etmesini sağlayabilirsiniz. make:auth komutunu tekrar denerseniz, diğerlerinin üstüne yazacaktır. Controller dosyasında herhangi bir değişiklik var mı bakılabilir. Yine ovverride edilmiş bir fonksiyon var mı çünkü değişiklik yapmak için olanın üstüne yazılıyor. Spesifik olarak hatayı belirtmezseniz diyebileceklerim bunlar. Tabi veritabanında kaydedilen crypt edilmiş şifreye de bakmakta yarar var. Aynı şifre ile tekrar kaydolun. Sonuç olarak giriş fonksiyonunu inceleyin, yaptığınız değişikliklerin hangisi buna mani olabileceğine göz atın.
irmakcosarsahna Hayır tabiki dedikleriniz kurulumdan ibaret. kurulumda sorun yok kurulum yapılı yani veritabanımda x kullanıcısına giriş yapabiliyorum ama yeni kayıt olan bir kullanıcı ile giriş yapamıyorum.. yani eşleşme hatası veriyor buda şifre algoritmasını yaparken oluşan bir sorun gibi görünüyor ama sorunu nasıl çözeceği konusunda bir fikrim yok.. 'password' => Hash::make($data['password']), kullanıyorum. bcrypt hash kullanıyorum. ama deneme yaptım bcrypt ile Hash::make(abc) olarak denediğim zaman değişken aynı ama hep üretilen şifreler farklı oluyor tam anlayamadım nasıl oluyor. Burda sormak istediğim şifreleme birbirine eşleştirme nasıl oluyor bir fikrim yok o yüzden soruyorum. hani bu konuda bilgisi olan işleyişi anlatırsa belki bir fikir üretebilirim diye. her soruma cevap alıyorum ve hepsindede çözüme ulaşıyorum siz anlayamıyorsunuz demekki
irmakcosarsahna Baya uğraştım bulamadım neyi bozduğumu ne yaptığıımı çözemedim. üyeliği yapıyor ama otomatik yönlendirmiyor yani giriş yapmıyor. eski üyeliklere giriş yapabiliyor ama yeni olanlara giriş yapamıyorum. çok ilginç bir durum bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa çok iyi olur. yani tüm dosyaları yeni laravele taşımak zorunda kalıcam buda işkence olacak bana sanırım baya kod var çünkü.
Kevin-Mitnick şöyle yapabilirsiniz tüm üyelikleri silin bütün sessionları silin yeniden kurun tahminim sessiondan kaynaklanıyor
sineld Session için, ğer değişiklik yapmadıysanız, file kullanılır. php artisan session:table komutu ile tablosunu oluşturup php artisan migrate komutunu çalıştırdıktan sonra, session handler olarak database dener misiniz?
irmakcosarsahna @sineld Dediğiniz şekilde yaptım veritabanına kaydını oluşturdu yani kayıt yaptıktan sonra session tablosunda yeni kayıt olan userid sine ait session oluşturdu ama sorun aynı giriş yapmadı ve hala eşleşmedi diyor.. Aynı zamanda kayıt olduğu zaman remember token oluşmuyor normalde oluşması gerekiyormu kayıtla beraber ?
irmakcosarsahna Tamam oluşmuyor o yani önemli bir olgu değil şu an için ama o sırada bir hata var işte log dosyasındada oluşan bir hata yok. 5. idli üyeye giriyor 7. idli üyeye girmiyor çok ilginç bir durum yani 6. idden sonra oluşan üyelere girmiyor
Kevin-Mitnick şunu yapın 5 e girin kontrol edin Auth::check() ile sonra çıkış yapın boş sayfada tekrar kontrol edin bakın sessionda birşeyler var mı ?
irmakcosarsahna Dediğiniz şekilde yaptım. debugbarı yükledim onda şöyle oluyor. kayıt olduğum zaman sessionu oluşturuyor 60 diye mesela ama giriş yok. 60 diye session varken üye girişi yapıyorum o session 5 oluyor doğal olarak çıkış yaptığımda siliniyor tüm sessionlar. yani session var herşey var 60. üyeye giremiyor 5. üyeye giriyor. acaba rotalarda bir oynama yaptımmı diye düşünüyorum yok. bir ara \Illuminate\Session\Middleware\AuthenticateSession::class, bunu açmıştım şu anda kapattım. bulamadım çözüm sizide yoruyorum kusura bakmayın lütfen.
ak Merhaba, 5.6 Upgrade https://laravel.com/docs/5.6/upgrade config/hashing.php dosyası eklenmiş gözüküyor.. eksik olabilir mi? https://github.com/laravel/laravel/blob/master/config/hashing.php Ek olarak parola aynı olsa bile hashing şifrelemede farklı değerler oluşmaktadır. Hash::check($parola) ile doğrulama yapılabilir.. İyi çalışmalar..
irmakcosarsahna haha buldum global scope kullanıyordum orda değişken kullanıyorum localdede o değişkenle çalışırken sabit yapmıştım ve dolayısıyla ilk 5 üyelikte aynı olunca değişken onları getirdi. kusura bakmayın tamam çözdüm sorunu. teşekkür ediyorum tekrar ilginiz için.
sineld Session işlemi sonuçta sunucuda bir okuma yazma işlemi demektir. File daha hızlı okuma yazma sağlayamaz, bu nedenle mümkünse database tercih etmenizi öneririm. Bu ayrıca size sistemdeki online kullanıcılar ve üyeleri de tespit etmeniz için olanak tanır.
irmakcosarsahna Aynen onu farkettim online olanları tespit etmeme olanak sağlayabilecek. teşekkür ederim.