/buro şeklinde alt dizin değil de
buro.portakalmedyakartal.com şeklinde bir subdomain açıp kök dizin (DOCUMENT_ROOT) olarak
/buro/public gösterirseniz bu yaptıklarınızın (dosya taşıma vs) hiç birine gerek kalmaz. Paylaşımlı hostinglerin kontrol panellerinde subdomain oluştururken kök dizin belirleyebiliyorsunuz. Mesela
buro için
cPanel'de
public_html/buro oluyor, siz onu
public_html/buro/public yapacaksınız
.env dosyası yerel geliştirme ortamı için kullanılan bir dosya, onu sunucuya göndermeyin. Ayarlarda, örneğin
'database' => env('DB_DATABASE', 'benimdb'), DB_DATABASE yerel ortamda kullanılıyor,
benimdb ise sunucuda kullanılacak olan değer. Yani .env dosyasını sunucuya göndermiyorsunuz, onun yerine
env() yönteminin ikinci parametresi olarak sunucuda olması gereken değerleri yazıyorsunuz.
env() yardımcı fonksiyonunu projenizde sadece config içinde değil diğer yerlerde de kullanabilirsiniz.
Bu hata için de @sineld in dediği gibi apache error log larına bakabilirsiniz. Genelikle okuma/yazma izni hatası çıkıyor.
Deploy olayına gelince, ben GIT kullanıyorum Sunucuya dosyaları göndermiyorum, sunucu üzerinden git pull yapıp sunucuya dosyaları çekiyorum.
Benim bilgisayar > GIT repom > Sunucu şeklinde değişiklikler sunucuya yansıyor. Bitbucket'ın webhook özelliğini kullanarak da basitce otomatikleştirdim. Bilgisayarımdan değişiklikleri push yapıp repoya gönderince, sunucuya otomatik istek gidiyor, sunucu da pull yapıp değişiklikleri otomatik çekiyor. Sunucularımda FTP'yi kapattım.
Şunu da ekleyeyim, yıllar önce kiralık sunucu ve VPS/VDS olayına girince bu tür sorunların hepsinden kurtuldum, önüm açıldı resmen ama doların 4 TL'ye yaklaştığı şu günlerde insanları da anlıyorum. Herkeş bizim gibi "kıroyum ama para bende" mottosuyla dolaşmıyor yani