Soru fazla, muğlak ve amacın tam olarak belirgin değil.
Şöyle izah edeyim. Cümlelerin laravel seviyeni zaten belli ediyor. Bu konuda henüz soru soramıyorsun doğru düzgün şekilde, belirtmekte fayda var düzeltmen için söylüyorum. En çok videolar ile faydalanabilirdin.Böylesi bir şeyi sormaya gerek yok ama
a b c tablosunda ne tür ilişki kurmak istiyorsun orm de bir düzine ilişki çeşidi var. Kullanmayı soruyorsan farklı. Model dosyana belirttiğin "belongsToMany" , "OneToMany" şeklinde belirttiğin fonksyionu çağırıyorsun. Hatta dikkatli incelersen bir hata ile karşılaştığında ingilizce olarak hatanın nedenini söylüyor.
Döngü esnasında model de genelde alınacak model dosyasının adı olur küçük harflerle standart olarak. Aslında ne kadar anlatsakta burada kafana oturmayacaktır. Yardım alabileceğin biri varsa yarım , bir saat yardım al ya da daha kolayı bu tür videoları izle.
Nereden öğreniyorsun bilmiyorum ama her türlü video da bu tür detaylar daha en başta anlatılıyor.
Üye tablonuz için diğer alanlara uye_id ekleyebilirsiniz. Kontrol etmek için kimin işlem yaptığını.
Veya pivot ile iki tabloyu birbirine bağlayabilirsiniz. Örnek bir ürüne eklenen bir dolu resim için veya tam tersi bir işlem bir kaç ilanı favorilere eklediğin. Bu gibi somut şeyler söylersen bir dahaki sefer kod alıntıları da koyuvereyim.
Örnek olarak şu arkadaş beşer dakikalık videolar ile 6 ilişki türünü incelemiş
https://www.youtube.com/watch?v=xIBST5vVq84&list=PLfdtiltiRHWEb-tzSN99Zy-39Y1tKl5DB yardımcı olabilir.
Onun dışında veritabanı normalizasyonu diye de aratabilirsin. 3NF formuna getirmeye özen gösterebilirsin.
Onun için de örnek atayım
beltslib.net/veri-tabanlarinda-normalizasyon.html