ysf wrote:evrend wrote:Sayfaların hiç biri çalışmıyor, ayrıca dns kayıtlarını incelerseniz hepsi aynı sunuculara yönlendirilmiş. [95.215.110.105] [80.93.182.181] [188.120.225.38] [185.118.66.237]
Olayı tam net anlayamadım aslında, sizin çalışan uygulamanızı birebir kopyalamışlar mı? Kopyaladıysalar bu kanıya nereden vardınız tam olarak?
Olay şu şekilde bu siteler benim yazdığım uygulamayı ya track programları tarzı bir programla siteyi çekmiş ki bunu çok basit bir şekilde yapmış olabilir yada korktuğum şey bir şekilde bir açık bulup tüm uygulamayı yani kaynak kodlarını çekmiş. Böyle bir şey mümkün müdür ?
Sunucunuza bir şekilde eriştiyse mümkündür ama öyle bir ihtimalin çok düşük olduğunu düşünüyorum. Barındırdığınız yer hosting ise yine kodlarınız hosting firması üzerinden, dışarı sızmış olabilir. Hosting firması çalışanlarıda sizin kodlarınıza erişebilir! Sitenizi http üzerinden tracking programları ile çeksin, elde edebileceği şey sadece html, js, css tir. Backend olmadan yazılım olmayacağı için sıkıntı yok.
Sonuç olarak Özel sunucu kullanmakta yarar var. Sunucunuzun güvenliğinden emin olmanız için global firmaları kullanmanızı ve güvenlik duvarından erişim ile alakalı ip kısıtlamaları(ssh, ftp, sql) yapmanızı tavsiye ederim.