sseffa
Merhaba,
Bir çok içerik yönetiminin paket olarak yazıldığını gördüm acaba bu tarz yazımın ne gibi avantajları var ?
Teşekkürler.
pellempus
Kişisel olarak bu CMS'lerin avantajdan çok zarar teşkil ettiğini düşünüyorum.. Nedenlerimi şu şekiilde sıraladım
1- Kullanmayacağım özelliklerle geliyor olması
2- Geliştirilmeye devam edilen ya da güncellenen bir CMS yok...Yapılıp bırakılmış
3- Dökümantasyonların olmaması
En popüler CMS'lerden biri üzerinden örnek vereyim. isim vermeden tabi..CMS, kendi içine Sentry entegre etmiş..Aşağıdaki listedeki eksikleri eklemek planlanmış ama hala eklenmemiş, 4 aydır cms ye hiç dokunulmamış. Bir çok paketin durumu böyle maalesef! Neden bağımlı olalım ki? Kendimiz geliştirip öğrenmek ya da Sentry'yi kendi orjinal, eksiksiz ve güncel haliyle kullanmak (ki mükemmel bir dökümantasyonu var) bana daha yararlı geliyor.
Missing
Send Activation code by email when user register
Password reset/reminder
unit test… started reading Laravel Testing decoded ;-)
Documentation
NOT: Bu kadar yazıp postaladıktan sonra sorunun "CMS kullanmanın avantajları" olmadığını farkettim. Anladığım kadarıyla kendi CMS paketini yaratmak istiyorsun. Paket yazma mantığını bilmediğim için bu konuda yorum yapmam doğru olmayacaktır.
sseffa
Varolan, paket halinde yazılmış cms kullanmayı düşünmüyorum kendim geliştirmek istiyorum fakat ilk başta da dediğim gibi paket şeklinde yazılmış bir çoğu acaba bir avantajı var da ondan dolayı mı herkes bu şekilde yazıyor merak ettim.