aldebaran Arkadaşlar genelde localde çalıştığım için birazdan soracağım soruyu hiç düşünmemiştim, şimdi serverıma projemi deploy ettim peki ya bundan sonra nasıl düzenlemeler yapabilirim yani phpStorm u baza alırsak SSH ile bağlanıp ordan anlık düzenlemeler mi yapmalıyım yoksa başka bir yolu da var mıdır ? Daha doğrusu üstatların neler yaptığını merak ediyorum
deathisonitsway hayır prodda hiç bir şey yapmıyorsunuz.butun değişiklikler yada geliştirmeler localde.version controlle deploy yapacaksınız yani bir git servisi kullanarak (git,svn,beenstalkd vb..) prodda sadece application icin migration ve queue gibi dogrudan calısmayan komutları calıstırın.
elementaryos Git pull & push en mantıklısı olur. Diğer şekilde ftp programlarıyla dosyayı editör de açıp kaydetip ftp programkı kaydedeyim mi diye sorar onaylamak zorunda kalırsınız!
mgsmus Git kullanacaksınız. İki branch olacak master ve dev diye. Kendi bilgisayarınızda dev branch ile çalışacaksınız. Sunucu ise master branchdan pull yapacak. - Bilgisayarınızda değişikliği yapıp test ettikten sonra bir sorun yoksa dev brancha push edeceksiniz. - Sonra dev'den master'a pull request oluşturup merge yapacaksınız - Son olarak sunucudan da pull yapacaksınız.
aldebaran mgsmus yazdıGit kullanacaksınız. İki branch olacak master ve dev diye. Kendi bilgisayarınızda dev branch ile çalışacaksınız. Sunucu ise master branchdan pull yapacak. - Bilgisayarınızda değişikliği yapıp test ettikten sonra bir sorun yoksa dev brancha push edeceksiniz. - Sonra dev'den master'a pull request oluşturup merge yapacaksınız - Son olarak sunucudan da pull yapacaksınız. Hocam daha kolayı yokmudur :)))
mgsmus aldebaran yazdıHocam daha kolayı yokmudur :))) Son pişmanlık fayda etmez. Dediğimizi öğrenin, yapın, rahat rahat çalışın.
egurelli elementaryos yazdıGit pull & push en mantıklısı olur. Diğer şekilde ftp programlarıyla dosyayı editör de açıp kaydetip ftp programkı kaydedeyim mi diye sorar onaylamak zorunda kalırsınız! mgsmus yazdıGit kullanacaksınız. İki branch olacak master ve dev diye. Kendi bilgisayarınızda dev branch ile çalışacaksınız. Sunucu ise master branchdan pull yapacak. - Bilgisayarınızda değişikliği yapıp test ettikten sonra bir sorun yoksa dev brancha push edeceksiniz. - Sonra dev'den master'a pull request oluşturup merge yapacaksınız - Son olarak sunucudan da pull yapacaksınız. Git ile çalışın ftp vb. manuel yükleme sonradan çorba olur , öğrenmekte fayda vardır .
ak Merhaba, Daha evvel kullanmıştım, rsync ile de yapılabilir. https://coderwall.com/p/moabdw/using-rsync-to-deploy-a-website-easy-one-liner-command Linkteki gibi deneyecek olursanız 3.satır başındaki $ karekterini silmelisiniz. İyi çalışmalar..