Merhabalar,
Onceden REST Api hazirladim, basarili bir sekilde de kullandim lakin suan benden soap servisi hazirlamami istiyorlar. Daha onceden laravel ile soap servisi hazirlayan var mi? Ufak tefek ornek verebilir misiniz?
Bunun disinda apiye gelecek olan isteklerden sonra socket uzerinden bir cihaza veri gondermem gerekiyordu. Bunu php nin socket fonksiyonlariyla hallettim. Konsol uzerinden calisabildigi icin de Laravel uzerinde command olarak tanimlayip ilgili yerde artisan call ile tetikliyorum gayet basarili. Fakat benden istenen diger birsey benim karsi taraftan baglanip veri almam disinda surekli belirli baska bir portu dinleyip gelen verileri kaydetmem yonunde. Bunu PHP ile nasil yapacagim? Socket e baglanti kuruyorum tamam guzel fakat surekli bagli kalip dinleme olayini nasil yapacagimi cozemedim. Normalde cron ile belirli araliklarla gider verimi alirdim bu sekilde gayet mutluydum

(Aslinda soap server ve client olusturdum fakat method not allowed hatasini da asamiyorum.)
Ozet olarak fikir sahibi olmadigim konular:
1- Laravel ile soap server olusturma,
2- Laravel ile soap client olusturma.
3- Bir webservisin portunu surekli dinleyip herhangi bir verigeldiginde gerekli islemi yapmak.
Bunlarla ilgili fikir, ornek veya dokuman paylasabilirseniz sevinirim.