kemalaydin homestead üzerinde çalışan projeyi sunucuya gönderdiğimde .env dosyasını, config/database.php dosyasını değiştirmeme rağmen hala homestead üzerinde ki ayarlar gözüküyor ve veritabanına bağlanamıyorum bu yüzden. php artisan config:cache komutu kullanmıştım bundan kaynaklı bir sorun mu ? iki gündür 10 kere sunucuya dosya gönderip sildim ama her denediğim yol boşa çıktı.
GkyKrkc Aynı sorun bende de var, bir kaç mesaj öncesi bende yazmıştım ama ne yazık ki henüz cevap gelmedi bize yardımcı olacak biri yokmu arkadaşlar , çalıya takıldık kaldık , yol alamıyoruz , sinan hocam yardım lütfen , selamlar saygılar.
ak Merhaba, php artisan config:clear deneyiniz. @mgsmus yazmıştı. php artisan cache:clear php artisan view:clear php artisan route:clear php artisan config:clear php artisan clear-compiled composer dump-auto Benzeri problemleri yaşadığımda hepsini birden kullandığım çok oluyor.. iyi çalışmalar..
GkyKrkc sanırım sorunu buldum şuan composer aracılığı ile kurulum yaptığımız versiyon sıkıntılı, yani kararlı sürüm degil , ben 5.2.31 versiyonunu kurdum ve migrate çalıştı, herhangi bir sorun yok , composer create-project laravel/laravel deneme 5.2.31 bunu deneyin arkadaşlar projenizi yeniden kurun . selamlar
mgsmus config:cache yapıldığında bootstrap/cache/config.php dosyası oluşturuyor. Orayı kontrol edin, orada dosya varsa silin, daha sonra ayarlarınızı yapıp tekrar config:cache yapın. Belki bir sebepten ötürü dosya silinmemiştir.