Kevin-Mitnick
Selamlar herkese bir konu üzerine görüşlerinizi almak isterim.şimdi biz şirket olarak bir erp programı yazacağız.ama bir konuda kararsısız codeigniter mi , laravel mi?
şuan şirkette fikirleri konuşuyoruz codeigniter için değilde laravel bizi bu projede ilerledikçe zorlar mı acaba ? internettten biraz araştırma yaptım da millet projeye göre framework demiş.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? teşekkürler.
deathisonitsway
günde 1.5 milyon request alan uygulamalarda laravel kullanıyoruz..yeterli makine gücü ve php developerin kalitesi burada baz alınacak şey..laravelin kendisi değil.
bu yüzden platform olarak laraveli seçmeniz ilerde sorunlar yasamayacağınız anlamına gelmez.aynı şekilde codeigniteri secmenizde..yada symfony farketmiyor yani..
frameworkler sadece çatı sunarlar..bir astroloji projesinde laravel kullandık ve henüz daha patladığını çatladığını görmedik..
evrend
Eskiden Codeigniter kullanan biri olarak Codeigniter 'ın maalesef miadını doldurduğu kanaatindeyim. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kullandığınız teknoloji ne kadar güncel kalacak/Güncelleme alacak olmalıdır. Bu framework içinde geçerli, baz aldığınız PHP versiyonu içinde geçerli, hatta kullandığınız dil içinde geçerlidir.
Burada Laravel yeterli midir diye sormak aslında PHP yeterli midir sorusuna denk gelir. Çünkü Laravel bir dil değil, PHP'de geliştirilmiş bir framework'tur. @truematch'inde dediği gibi, bu projeyi herhangi bir teknoloji ile yapabilecek misiniz? sorusu, sizin o dil/teknolojide ki yetkinliğiniz ile doğru orantılıdır.
Ben olsam ne yapardım; Laravel'in son sürümü ile projeye başlardım. 5.5 sürümü çıkmak üzere, en fazla birkaç ayı var, büyük ihtimal haziranda gelecek. En son sürüm, kendinden sonra gelecek sürüme en yakın sürüm olacağından üst sürüme refactoring daha kolay olacaktır. Erp projesinde bulunabilecek ve web teknolojilerinde biraz çetrefilli olan fatura yazdırma, raporlama vb çoğu şeyi halihazırda birkaç projemde yaptım. Yani erp projesi yapamamanız için PHP'nin/Laravel'in herhangi bir dezavantajı yok.
loc
10 ulkede ofisi bulunan bir sirketiz ve tum ofislerin ortak kullanimi icin web tabanli bir intranet projesini yurutuyorum. Laravel 5.0 versiyonu yeni ciktiginda hem laravel e hem de bu projeye baslamis oldum. Hala modul gelistirmeye devam ediyorum. CRM de bu modullerden biri. Bu proje sayesinde sirketin tum kaynaklarini dijital ortama aktarmis olduk. Suana kadar herhangi bir problem yasamadim. Laravel bu is icin gayet yeterli. Eger PHP diline iyice hakimseniz ve laravel framework ile neler yapabileceginizin daha dogrusu laravel in hangi ihtiyaclarinizi karsilayabileceginin farkindaysaniz herhangi bir tereddut yasamadan baslayabilirsiniz.