Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 25 gün önce
digitalocean a laravel ile kodladığım bir siteyi upload ettim. Daha yeni başladığım için aylık 5$ lık paketi aldım. 20GB ssd disk alanı veriyor. 25 gün olmasına karşın terminalde df -h komutu ile sorguladığımda disk alanının 17 GB ını kullandığımı diğer bir deyişle %87 oranında diskin dolu olduğunu gösteriyor. Ekran görüntüsü aşağıdadır.
/dev/vda1 20G 17G 2.7G %87 /
Ben
vesta panel kullanıyorum, yedek alıyorum ve son 3 günün yedekleri sunucuda kalıyor devamlı. Ve yedek alırken sadece Public klasörü ile App vb alıyorum. Sürekli aynı kalan laravelin kendi klasörlerini (vendor gibi örneğin) almıyorum. Yedekler 10 mb artıyor hergün ve normal görünüyor. Ancak droplet aşırı bir şekilde büyüyor. Ve bu gidişle bi kaç güne yer kalmayacak.
Bu sorunun laravel ile bir ilgisi olabilir mi? Yoksa digitalocean ile ilgili midir? Ya da vesta panelden mi kaynaklıdır ?
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, sunucu yönetimi konusunda bilgilerim temel düzeyde, kurulumu ayarları vb hepsini kendim yaptım, yönlendirebilirseniz minnettar olurum arkadaşlar.
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.