turakine
Selam arkadaşlar,
Laravel konusunda çok yeniyim. Öğrenmek istediğim şey şu;
Laravel yalnızca local'de kurularak çalıştırmak yeterli olmaz mı? Yani Sanal Makine üzerinden de çalışmak zorunda mı? Ben Composer kurup üzerinden Laravel kurdum. public dizinine local'den girince Laravel sayfası geliyor ve çalışıyor. PhpStorm'a da localde ki dizinde ki projemi okuttum.
İşin sanal makine kısmını bir türlü çözemedim. O nedenle olmazsa olmaz mıdır? Yada hazır paketlenmiş olan sanal kurulumlar yok mudur?
Derdimi tam olarak anlata bildim mi? Bilemiyorum.
mgsmus
Sanal makinenin amacı local ile production arasındaki farkı minimuma indirip production ortamında çıkabilecek hataları en aza indirgemektir. O yüzden local ile production ortamının olabildiğince birbiriyle aynı özellikte olması gerekiyor. Sunucunuz Ubuntu 16.04 ise VM de Ubuntu 16.04 olacak, ram 2g ise vm de 2 olacak, aynı bileşenler aynı versiyonları ile kurulu olacak vs... Böylece sanki production ortamında gibi localde çalışabileceksiniz. Eğer local ile production arasında çok fark varsa pek de bir anlamı kalmıyor. Ben fakir, perişan, avareee, bir türlü bir imac alacak para biriktiremediğimden ve oyun tutkumdan dolayı windowsu bırakamadım (gerçi imac alsam da duracaktı :P) Benim çalışma ortamım xampp, git for windows ama productionda genellikle pek sorun çıkmaz, sunucunun içini dışını biliyorum çünkü. Adobe'nin linux sürümleri olsaydı çoktan masaüstü olarak linuxe geçmiştim.