Evet şu anda geçmiyor, ama bu geçmeyeceği anlamına da gelmiyor. Kitap bitmiş değil ve yazılmaya devam ediyor. Yazar Laravel'i aşama aşama anlatmak istiyor, örneğin rotalama konusu basit ve ileri diye ikiye ayrılmıştır. Ben öyle sanıyorum ki kitabın sonraki düzenlemelerinde o konuya da yer verilecektir.
Route::resource fonksiyonu, ilgili Controller'de temel veritabanı işlemleri (göster, ekle, düzenle ve sil) ile ilgili toplam 7 eylem olmasını bekleyerek, (ilgili controller gerçekten mevcut olmasa bile) eylemlerin her biri için bir rotayı rota koleksiyonuna ekler.
Veri tabanı işlemleri 4 tane olduğu halde, yeni kayıt ekleme ve düzenleme işlemleri için kullanıcıların girdi yapmalarını sağlayan birer get metodları da gerektiği için 2 eylem, ayrıca birden çok kaydı göstermek için de 1 eylem daha olmak üzere toplam 7 controller eylemi beklenmektedir.
İlgili controller için hazır bir iskele php artisan controller:make komutu ile oluşturulabilmektedir.
Konu veritabanı işlemleriyle ilgili olduğu için bu konunun Veritabanlarıyla ilgili konuların anlatılması sonrasına bırakıldığını düşünüyorum. Bu itibarla kitabın yeni eklenecek ilk bölümlerinden birinde yer alacağını sanıyorum.
Ayrıca bakabilirsiniz:
http://dokuman.laravel.gen.tr/docs/controllers#resource-controllers