Dökümanlar
https://laravel.com/docs/5.4
Neler değişti/eklendi:
https://github.com/laravel/framework/blob/5.4/CHANGELOG-5.4.md
https://laravel.com/docs/5.4
Neler değişti/eklendi:
https://github.com/laravel/framework/blob/5.4/CHANGELOG-5.4.md
Ben Laravel'in yeni surumune hazirim diyebilirim. Kendi sunucumu kullandigim icin en guncel php ve mysql surumunu kullaniyorum. Tek eksigim apache yerine nginx kullanmamakta israr etmem. Bu israrimdan da vazgececek olursam hersey guzel olacak gibimgsmus yazdıKasımda Symfony 4, PHP 7 gereksinimi ile çıkacak. Laravel 5.5 ise Temmuzda, yine aynı şekilde PHP 7 gereksinimi ile çıkacak ve büyük ihtimal Symfony 4 bileşenlerini kullanıyor olacak (ya da Kasımda geçecek). Laravel klasik semver yerine 6 ayda bir sürüm çıkartma politikasına sahip bir framework. Laravel 5.1'den sonra da LTS çıkmayacak gibi.
Laravel bana göre hala doyuma ulaşmamış bir framework çünkü PHP ile geliştirmenin hızlandığı bir dönemde ortaya çıktı ve bu hıza ayak uydurma ve bakın artık bunu da yapabiliyoruz demek adına bazı şeylerden feragat etti. 5.5 sürümü ile de bu feragat devam edecek ama 5.5'ten sonra doyuma ulaşacak ve klasik semver ile devam edeceğini düşünüyorum. Olaya iyi tarafından bakmak lazım, Laravel bazı şeyleri hızlandırdı. Artık yeni bir vps açacağım zaman direk PHP 7.1, MySQL 5.7 ile olaya giriyorum. Öte yandan Wordpress'i kolay yoldan para kazanma aracı olarak görenler yüzünden hala PHP 5.3 lü sunucular ve hackler ile cebelleşiyoruz. Temennim bu hızlı ilerleme sayesinde paylaşımlı hosting devrinin kapanması ve tamamen cloud computinge geçilmesi. Bu sayede Türkiye'de de uygun fiyatlı sunucu hizmetleri de yaygınlaşmış olur.
Apache yerine Nginx kullanmak neden eksiğiniz olsun ki? Çoğu koşulda Nginx'in daha avantajlı olduğu testlerde bellidir. En büyük avantajlarından biride sunucuya daha az yük yükleyerek daha çok iş yapmasıdır.loc yazdı Ben Laravel'in yeni surumune hazirim diyebilirim. Kendi sunucumu kullandigim icin en guncel php ve mysql surumunu kullaniyorum. Tek eksigim apache yerine nginx kullanmakta israr etmem. Bu israrimdan da vazgececek olursam hersey guzel olacak gibi :rolleyes:
Kullanmakta yazmışım kullanmamak olacaktı oevrend yazdıApache yerine Nginx kullanmak neden eksiğiniz olsun ki? Çoğu koşulda Nginx'in daha avantajlı olduğu testlerde bellidir. En büyük avantajlarından biride sunucuya daha az yük yükleyerek daha çok iş yapmasıdır.loc yazdı Ben Laravel'in yeni surumune hazirim diyebilirim. Kendi sunucumu kullandigim icin en guncel php ve mysql surumunu kullaniyorum. Tek eksigim apache yerine nginx kullanmakta israr etmem. Bu israrimdan da vazgececek olursam hersey guzel olacak gibi :rolleyes:
Yaklaşık 3 yıldır Laravel kullanan biri olarak versiyonlarda gelen değişikliklerden neredeyse hiç etkilenmediğimi söyleyebilirim. Laravel ile geliştirdiğim yazılımların tümünü Laravel Paket'i halinde geliştirmeye çalışıyorum. Yani Laravel'de klasör yapısı vs. değişse bile ben yazılımımı kendi paketim ve kendi klasör yapımda geliştirdiğimden etkilenmiyorum. Tabi ki bir framework daha tutarlı olmalı ama Laravel de bence bu agresif geliştirme stratejisi sayesinde bu günlere geldi. Symfony'nin PHP ekosistemine kazandırdığı yenilikleri, versiyon zorunluluklarını üzerine ekleyerek kullandı. Böyle olmasaydı sizinde dediğiniz gibi cloud yapılara geçemeyecektik belki. Birilerinin biz geliştiricileri itmesi/zorlaması gerekiyor bazen.mgsmus yazdıKasımda Symfony 4, PHP 7 gereksinimi ile çıkacak. Laravel 5.5 ise Temmuzda, yine aynı şekilde PHP 7 gereksinimi ile çıkacak ve büyük ihtimal Symfony 4 bileşenlerini kullanıyor olacak (ya da Kasımda geçecek). Laravel klasik semver yerine 6 ayda bir sürüm çıkartma politikasına sahip bir framework. Laravel 5.1'den sonra da LTS çıkmayacak gibi.
Laravel bana göre hala doyuma ulaşmamış bir framework çünkü PHP ile geliştirmenin hızlandığı bir dönemde ortaya çıktı ve bu hıza ayak uydurma ve bakın artık bunu da yapabiliyoruz demek adına bazı şeylerden feragat etti. 5.5 sürümü ile de bu feragat devam edecek ama 5.5'ten sonra doyuma ulaşacak ve klasik semver ile devam edeceğini düşünüyorum. Olaya iyi tarafından bakmak lazım, Laravel bazı şeyleri hızlandırdı. Artık yeni bir vps açacağım zaman direk PHP 7.1, MySQL 5.7 ile olaya giriyorum. Öte yandan Wordpress'i kolay yoldan para kazanma aracı olarak görenler yüzünden hala PHP 5.3 lü sunucular ve hackler ile cebelleşiyoruz. Temennim bu hızlı ilerleme sayesinde paylaşımlı hosting devrinin kapanması ve tamamen cloud computinge geçilmesi. Bu sayede Türkiye'de de uygun fiyatlı sunucu hizmetleri de yaygınlaşmış olur.
Detaylar için teşekkürler.mgsmus yazdıKasımda Symfony 4, PHP 7 gereksinimi ile çıkacak. Laravel 5.5 ise Temmuzda, yine aynı şekilde PHP 7 gereksinimi ile çıkacak ve büyük ihtimal Symfony 4 bileşenlerini kullanıyor olacak (ya da Kasımda geçecek). Laravel klasik semver yerine 6 ayda bir sürüm çıkartma politikasına sahip bir framework. Laravel 5.1'den sonra da LTS çıkmayacak gibi.