kazim.karagul Merhaba arkadaşlar, Natroda barınacak 3 proje tamamladım. Sıra mail işlemlerine geldi. Aşağıdaki şekilde mail bilgilerini girdiğim halde çalışmıyor. Natroyla görüştüm örnek kodlar verdiler ama çözüm üretmediler. http://www.natro.com/HemenDestek/articleDetay.asp?kbarticleid=66 MAIL_DRIVER=smtp MAIL_HOST=mail.xxx.com MAIL_PORT=587 MAIL_USERNAME=no-reply@xxx.com MAIL_PASSWORD=123456 MAIL_ENCRYPTION=tls Çözüm için ne önerirsiniz ?
mirimiran config/mail.php dosyasında neler yazdığını paylaşabilir misin daha detaylı bir çözüm önerisinde bulunalım
mgsmus mail.php içerisinde bir de MAIL_ADDRESS (ya da MAIL_FROM_ADDRESS) isimli gönderici mailin tanımlandığı alan var, from bölümünde. Bu alan yalnız env içerisinde yok. Onu da ayarladınız mı? Normal şartlar altında SMTP, tanımlı olduğu alan adı dışında bir uzantı ile biten mailden mail gönderilmesine izin vermiyor.
kazim.karagul Ortak cevap vereyim; Config dosyam aşağıdaki gibi. From kısmındaki addres bilgisini zaten hep env dosyasından çekiyorum. Tüm projelerimde alışkanlık oldu. Sonuç olarak bu ayarlarla smtp mail çıkışı olmuyor.
mgsmus Son olarak hem PHPMailer hem de SwiftMailer indirerek, Laravel kullanmadan, test edin derim. Aynı hatayı o şekilde de alırsanız sizin yapabileceğiniz bir şey yok demektir, iş firmaya kalıyor.