Doğru yanlıştan ziyade ihtiyaç ile alakalı. Ajax kullanıyorsanız her seferinde bir şekilde o değişkeni elde tutmanız gerekecek. Ya URL parametresi yapacaksınız ya javascript değişkeni yapacaksınız ya da oturumda tutacaksınız. Bazen bu parametreleri sürekli bir yerlere taşımak sıkıntı yaratabilir, oturum temiz olan bir çözüm. Bunu kullanıp kullanmamak projenizin yapısıyla alakalı. Mesela ajax işlemlerinde CSRF token'a ihtiyacımız oluyor. Ben jQuery kullanacaksam şu şekilde yapıyorum:
// html içerisine meta olarak ekliyorum:
<meta name="csrf-token" content="{{ csrf_token() }}">
// Yine HTML içerisine javascript ile belki kullanmam gerekir diye global değişken olarak ekliyorum:
<script>
var _token = '{{ csrf_token() }}';
</script>
// Sonra otomatik olarak tüm ajax işlemlerine eklenmesi için:
$.ajaxSetup({
headers: {
'X-CSRF-TOKEN': $('meta[name="csrf-token"]').attr('content')
}
});
Yani bu tür yollarla değişkenleri bir şekilde elde tutuyoruz. İhtiyaca göre belirleniyor.
Listeyle işlem yapıyorsunuz. 100 sayfa var. Kullanıcı 13. sayfadaki 3 kaydı değiştirecek. Her değiştirmesinde kayıt güncellendi deyip 1. sayfaya atıyor, kullanıcı her seferinde 13. sayfaya geçmek zorunda kalıyor. Burada parametre ile uğraşmamak için işlem yapılan sayfayı oturum değişkeni olarak tutuyorum. Kullanıcı kaydı güncellediği zaman tekrar onu 13. sayfaya atıyor, işlemine devam ediyor. Sonra başka sayfalarda işlem yapıyor, tekrar listeye döndüğü zaman liste otomatik olarak son işlem yapılan 13. sayfada geliyor. Bu tür uygulamalar kullanıcıya kolaylık sağlar, sizin de url parametreleri ve javascript değişkenleri ile uğraşmanızı azaltır.
Küçük, kapalı işlerde bu kadar uğraşmıyorum ama.