Laravel Türkiye Forumları
Yükleniyor...
Bu site en iyi modern tarayıcılarda Javascript etkinken görüntülenir.
Sayfayı tamamen yüklerken bir şeyler ters gitti.
Auth sorunu
onurv
Laravelde daha yeniyim yazdığım projede laravelin kendi auth sistemini kullanarak üyelik işlemlerini gerçekleştiriyorum. Bu işlemi gerçekleştirirken
php artisan serve komutunu yazdığımda login ve register sayfalarına ulaşabiliyorum. Ancak yazmadığım durumlarda localhosttan register veya login sayfalarına ulaşamıyorum. Sayfalara girdiğimde not found uyarısı ile karşılaşıyorum. Acaba bu normal bir durum mudur ? Yoksa laravel kurulumunda bir hata mı yapmışım ?
sineld
public kelimesini ekleyince sayfa açılıyor mu?
mgsmus
php artisan serve komutunu ne amaçla kullanıyorsunuz? Aslında arka planda ya da sunucuda apache gibi bir web server çalışıyor ama ben yaptığım kısma hızlıca bakmak için yerel ortamda PHP'nin içindeki bu hazır gelen basit web serverı kullanıyorum diyorsanız sorun yok ama bu iş böyle yapılmıyor mu bu dediklerinizi bilmiyorum bende sunucu vs kurulu değil derseniz sıkıntı var...
onurv
localhost/proje/public/login yaptığımda ;
Not Found
The requested URL /cv/public/register was not found on this server.
Hatası ile karşılaşıyorum. Ancak cmd ile www dizinine gidip projeye girip php artisan serve komutunu verdiğimde
localhost:8000/proje/public/login sayfasına ulaşabiliyorum.
Acaba yanlış birşey mi yapıyorum.
wampserver kullanıyorum.
sineld
Laragon kullanmanı öneririm, aksi durumda virtual host eklemen ve proje dizinini public olarak göstermen gerek.
onurv
Laragon kullanarak sorunu çözdüm çok teşekkür ederim.
sineld
Mutlu son
Laravel Türkiye Forumları, ücretsiz forum uygulaması
Flarum
ile yapılmıştır.