Merhaba arkadaşlar,
Laravel 5.3 de veritabanı işlemlerinin 2 veritabanına aynı anda işlemesini sağlayabilir miyiz ?
2 farklı veritabanına bağlanıp farklı kodlarla veri işlemeyi değil de aynı anda 2 veritabanında da aynı işlem yapmasını istiyorum. Örneğin veritabanına 1 kişi eklendiğinde aynı anda "AAA" veritabanının users tablosuna ve "BBB" veritabanının users tablosuna yazmasını istiyorum. Tabi bu işlem güncelleme ve silme için de geçerli. Select sorgularında ise ilk veritabanını kullanacağım. Böyle bir şey mümkün mü ?
Mantıken DB sınıfı üzerinden şu şekilde işlem yapılabilir ama bu da kodları arttırıyor. Tüm sistemde veritabanı işlemi yaptığım yerlerde kodları çoğaltmam gerekecek. Tabi tüm sistemi model kullanarak yazdıktan sonra bir de db sınıfına çevirmek eziyet olacak. Bunu model kullanarak bir trait veya ana model mantığı ile extend ederek çözmek istiyorum.
DB::connection('mysql1')->table('users')->where('id', 1)->update(['votes' => 1]);
DB::connection('mysql2')->table('users')->where('id', 1)->update(['votes' => 1]);