yajra/laravel-datatables paketini kullanıyorum ama crud işlemleri için kendi kütüphanem var. Modallar içerisinde formlarla işlem yapıyorum. Hazır crud işlemleri Laravel için, bitek josh-admin template'de denk geldim. Oda jquery datatable kullanıyor.
Öncelikle düşüncenizde kesinlikle haklısınız. Ne yazık ki web tabanlı uygulama geliştirenlerin baş belası internet explorer var.

Ama onlar eskide kaldığı için, sizin eskiye uyum sağlamanız yerine, onları bir şekilde günümüzdeki teknolojilere taşımak daha mantıklı geliyor bana.
İnternet explorer kullanan clientlarınıza eleckron(
http://electron.atom.io/) ile küçük bir uygulama(exe) hazırlayarak, uygulamanı bu exe üzerinden çalıştırmalarını isteyebilirsiniz. Electron GUI olarak html ve css dosyalarını kullanır. Yada direk olarak verdiğiniz url'i çalıştırır. Kabaca anlatmam gerekirse uygulamanın url'ini(localhost yada uzak sunucu farketmez) exe'ye gömeceksiniz. Web sitelerini mobil uygulama içerisine gömdükleri gibi. Üzerine düşerseniz electron ile 1 günde çözebileceğiniz bir iştir. Browser uyumsuzluğu problemi tamamen ortadan kalkacaktır. Eleckron ile otomatik güncellemede yapılabiliyor. Uygulamanızın url'i değişti diyelim, otomatik bir güncelleme ile sorunu çözebiliyorsunuz.
Ben müşterilerimi daha işe başlamadan uyarıyorum, uygulamayı güncel browser'larla kullanmalısınız yoksa sorun çıkar diye, özellikle chrome tavsiye ediyorum, çok şükür sorun yaşamıyoruz.