Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!
Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
Discord
Laravel Türkiye Forumları
Yükleniyor...
Bu site en iyi modern tarayıcılarda Javascript etkinken görüntülenir.
Sayfayı tamamen yüklerken bir şeyler ters gitti.
Login ve Register Url
nvidia
Merhabalar facebook tarzı anasayfada hem giriş yap hemde hesap aç adında 2 adet formum var fakat laravelden kullanıcı girişini localhost/login ve hesap açmak için ise localhost/register urllerini kullanmak zorundayım ben ise aksine hepsini anasayfada yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. İyi forumlar
mgsmus
login ve register url adreslerini kullanmanıza gerek yok. İki formu da belirlediğiniz bir sayfaya taşıyabilirsiniz, sadece post ettikleri adresleri değiştirmeyin yeter.
nvidia
Route dosyasında post ile ilgili birşeyde yok malesef urlleri değiştirebiliceğim.
mgsmus
POST urlsini değiştirmenize gerek yok. Hem login hem de register için hata oluşursa sizi geldiği sayfaya atıyor, hata olmazsa da ilgili işleme göre belirlediğiniz yönlendirmeyi yapıyor.
Ben yine de değiştirmek istiyorum diyorsanız RegistersUsers traitindeli postRegister() yöntemi ile AuthenticatesUsers traitindeki postLogin() yöntemini AuthController içerisine taşıyıp isimlerini değiştirin. Mesela /login değil de /giris adresine post yapılırsa login olsun istiyorsanız yöntemin adını postGiris yapın. Elbette login formundaki action alanını da buna göre değiştirmeniz gerekiyor.
nvidia
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibiymiş
Kusura bakmayın sürekli konu açıyorum laravelde çok yeniyim sayenizde ufaktan öğreniyorum
Laravel Türkiye Forumları, ücretsiz forum uygulaması
Flarum
ile yapılmıştır.