Pirovla
Merhaba,
Tek başıma geliştirdiğim projeyi arkadaşım da katıldığı için ve daha düzenli geliştirmek için git'le birlikte kullanmaya karar verdik.
Geliştirdiğim projeyi git'e yolladıktan sonra arkadaşım çekti. Migration ve seed'ler yapıldıktan sonra login olmaya çalışınca Token Mismatch hatası alıyoruz.
Bunun üzerine ben kendi sunucumdaki klasörü farklı bir yere kopyaladım, ayarları değiştirmeyince çalıştı. Ancak database ayarlarını değiştirince onda da aynı hata oluyor. Yani sadece eski veritabanına bağlıyken çalışabiliyoruz.
Cache:clear yaptım, cookie etkisi olmasın diye gizli tarayıcıda denedim, üzerine file yerine cookie driver'ı kullandım. Ancak değişen bir şey yok.
Bunu nasıl çözebiliriz?
Teşekkürler şimdiden
mgsmus
Session driver nedir? File ise storage/framework/sessions içerisinde artık kalmış olabilir mi?
Arda
Composer install dediğinizde configde yeni app key'i oluşmuş olabilir mi ?
Pek ihtimal vermesem de, aklıma gelen backgroundda session 2 kere çekildiğinden token forma gidene kadar değişiyordur. Laravel 4'te bir sefer başıma gelmişti.
Cache:clear cli kullanıcısı yetkisi yokken silemiyor, elle temizlemeyi deneyin klasörün içini mgsmus'un dediği gibi.
Pirovla
Bilgisayarıma vagrant kurdum şimdi. Server'dan farklı bir yerde olmasını istediğim için bununla uğraşıyorum iki gündür.
Projemi git'le çektim, composer install yaptım ve tüm paketler yüklendi. chmod -R 777 laravel ile tüm klasöre 777 hakları verdim. (Yazma sorunları olup olmadığını test etmek amacıyla.)
Daha sonra migration yaptım. Login olmaya çalıştığımda şifre yanlışsa şifre yanlış olduğunu söylüyor şu an. Ancak şifre doğruysa hiçbir hata vermeden tekrar anasayfaya geliyor.
Gerçekten çok garip bir sorun.
Sıfırdan kurulmuş bir projede neden böyle bir sorun olabilir ki?
Edit: sudo php artisan cache:clear yaptım. İşe yaramadı.
Ayrıca file yerine cookie driver'ını denedim. Onda da değişiklik olmadı.
Edit 2: Aradan birkaç saat geçtikten sonra biraz daha inceledim.
Login olduğumda sessions klasöründe bir dosya oluşuyor. Ancak öncekinde olduğu gibi login sayfasına yönlendiriyor. Anladığım kadarıyla burda login oluyorum. Ancak arkaplandaki login sürecinde bir adım eksik kalıyor.
Bu adımdan sonra tekrar login sayfasına yönlendirdiği için, tekrar giriş yapmayı denediğimde yine aynı şekilde, şifreden bağımsız anasayfaya yönlendiriyor. Cache'teki session dosyasını silip denediğimde ise token mismatch hatası alıyorum. Bu, site.com/logout adresine girene kadar devam ediyor. Logout yapınca yine en baştaki noktaya geliyorum.