deathisonitsway merhaba.. app/models icinde eloquent sınıfını kullandıgımızda..adaptörü değiştirebiliyor muyuz..mesela mysql değilde mongo kullansın..yada işte redis kullansın memcache kullansın..mumkunmudur boyle bir şey..phalconda bu var cunku..
mgsmus Adaptör değil de veritabanları connection olarak tanımlandığı için connection değiştirebilirsiniz. Modelde protected $connection değeri config/database.php içerisindeki connection isimlerini kullanır. Redis ve Memcache örneğini öylesine verdiğinizi varsayıyorum
deathisonitsway protected $connection="mongo" dersek mongo alıyor degil mi..ama benim istedigim soyle mongoda yoksa default mysql e gitsin.... app\Models\blabla::where()->get(); yazıcam ben..mongoda varsa getirsin yoksa mysqle gitsin...boyle bir şey istiyorum ben
LadyArch3r Bunu siz yapın bence. Sadece select için kullanacaksanız bir metod da toplayın mongo da yoksa mysqle gitsin
deathisonitsway aslında atarım bir callbacke getirirde hani kolayı varsa onu yapim diye soruyom return app("\Adapter")->get(function() { return app\models\blabla::where(); });