deathisonitsway merhaba.. return DB::table("table")->select(['id'], function ($query) { $query->select(); })->get(); böyle bir şey niye yok..where de var joinlerde bile var ama selectte yok..varsa nasıl yapıldıgını gosterebilir misiniz..subquery nasıl yazılıyor..
kzorluoglu Ne yapmak istedigini tam aciklarmisin? Subquery icin bircok örnek ve yapi mevcut internette. $sub = Abc::where(..)->groupBy(..); // Eloquent Builder instance $count = DB::table( DB::raw("({$sub->toSql()}) as sub") ) ->mergeBindings($sub->getQuery()) // you need to get underlying Query Builder ->count(); bir diger raw örnegi; Message::select('*') ->from(DB::raw("( SELECT * FROM `messages` WHERE `to_id` = ".Auth::id()." AND `isseen` = 0 GROUP BY `from_id` asc) as `sub`")) ->count(); Kaynak : http://stackoverflow.com/questions/24823915/how-to-select-from-subquery-using-laravel-query-builder
deathisonitsway onu biliyorum ama db::raw bana cok gereksiz geliyor.. yapmak istediğin bildiğin subquery baglamak..where de var joinlerde var ama selectlerde olmaması uzucu olmus.... callback icinde olsa idi istedigim gibi at kostururdum icinde şarta baglardım su suysa su select bu buysa su select calıssın gibi..
kzorluoglu Bilgim yok malesef, ihtiyacim olmadigi icin suan kadar, fakat belki Sinan abinin bir cözümü olabilir. veyahut Github üzerinden issue acip istekte bulanabilirsin, hatta daha iyi örnekle acikliyabilirler belki,