zekeriya wrote:merhaba arkadaşlar , öncelikle bir kaç soru sormak istiyorum bunlar kişisel sorularım ve merak ettiklerim. Örnek bir projeye başlıyorsunuz ve proje ilerde büyüdü üye sayısı 100bin veya 1milyon sayı kadar bu tür işler için laravel uygunmudur yada kucuk capta büyüdü diyelim ileride bu nasıl çözüme ulaşabilir eğer laravel yetersiz kalırsa ?. Ve laravel de bir cok kod dosyası var bu sistemi kasarmı yoksa gereken dosyalarımı çağırıyor laravel yada bir proje oldgunu varsayarsak laravelde ki kullanmadıgım kütüphaneleri kaldırabilirmiyim sistemi hafifletmek için k.bakmayın php ve framework konularında acemiyim. büyük projelerden kastım facebook gibi projeler sitelerın ağırlıgı tabiki farklıdır cok kod bilgim yok ama bir fikrimle başlayıp ya tutar yada tutmaz ama ilerdede bu sistemi düşünerek ilerde olabilck sorunlara karşın bazı sorular sordum kısaca.
php oop yazmak şartmıdır büyük projelerde yoksa başlangıç seviyesi php veya orta düzey php seviyesiyle yazılabilirmi büyük projeler.
örneğin ben sadece güvenlik kısmını ve üye girişlerini bir kütüphane hazır kütüphane ile karşılayabilirmiyim ve bildiğiniz güçlü güvenilebilir bir kütüphane varmıdır?
Yada parça parça kendim istediğim kütüphaneleri elde edebileceğim bana yeteri kadar yani ?
Bir projeye başlar başlamaz "over enginering" düşünmeyin. Önce prototype'ını yapın. Çalıştığını görün. Sonra sistemi parçalayın her birini servis yapın.
Bir projenin işe yarayıp yaramadığı ya da para kazandırıp kazandırmadığını görmeden bu denli derin sorunlar sormak manasız oluyor.
OOP PHP'ye özel bir kavram değil. Eğer yazılım projelerinde OO bir dil kullanıyorsanız, 'ss' OOP yazmak zorundasınız. Her yazılımcı projelerin tüm kodllarını bilmek zorunda değil ve de bilemez. Bu nedenle C++ gibi dillerde Nesne ve sınıflar kullanılır. Tek dert karmaşayı bir az olsun azaltmak. Zaten yazılım işi karmaşık bir iş.
OOP bazı desenlerle gelir ve bu desenler her yazılımcının karşılaştığı problemlerini çözer.