akif_seksekci Merhaba arkadaşlar Öncelikle açık-net bir kaynak bulamadım ve bu konuda örnek de bulamadığım için son çare engin bilgilerinize danışmak oldu. Problemime gelirsek günlük olarak en az 100 kayıt girdiğimiz, localde çalışan, ilk amatör tecrübelerimle yazıp işimizi gördüğü için geliştirmeye ara verdiğim bir sistemim var. Veritabanı 21 sütundan oluşuyor. 5 tane sütun listeleme esnasından farklı tablolardan veri çekiyor diğer sütunlarda text,date,int tipinde değer tutuyor. 2015 yılına ait kayıtlarım 12bin satırdan oluşuyor ve listeleme yaptığımda 12bin veri haliyle uzun sürüyor kimi zaman "Maximum execution time of 30 seconds exceeded" hatası veriyor. set_time_limit değerini değiştirerek bu hatayı aştım fakat veriyi almam çok uzun sürüyor. Bu süreyi kısaltmak için ilk aklıma 5 sütuna gelen verilerin bulunduğu 5 tabloyu cachleyip çekmek fakat tablo-sorgu önbelleklemeyle ilgili örnek bulamamakla birlikte bulduğum örneklerde tek bir değişken alarak önbellekleme var. Belkide önbellekleme bu sistem için uygun değildir diye düşündüm fakat 5 tablonun 3 tanesi zaten il,ilçe ve en çok veri barındıran mahalle bilgisini taşıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Listelemenin hızlanması için ne yapabilirim? Eğer cache mantığı ile hızlandırabileceksem tablo-sorgu önbelleklemesiyle ilgili temel bir örnek, kaynak sunabilir misiniz? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
sineld Merhaba Akif, Bu paket kullanımı gayet bast ve kullanışlı: https://github.com/laracasts/matryoshka Yalnız performans istiyorsan Redis veya Memcache benzeri bir cache katmanı kullanmalısın.
akif_seksekci İlginiz için teşekkür ederim. Fırsatım olmadığı için yeni cevaplayabiliyorum. İlgili paketi kullanıp gelişmeleri yazacağım. Teşekkür ederim.