burak166 yazdıGüzel bir soru, benimde benzerini düşündüğüm olmuştu. Phpacademy alex de aynı şekilde user tablosunda activation kodunu tutuyordu. Sebebini tam bilmiyorum fakat genellikle yapı itibariyle bu şekilde sanırım. Daha iyi bilen biri aydınlatırsa bizi iyi olur :)
Stackoverflow'da bir cevap buldum. Zaten tek bir ID çekerek kontrol yaptığın için sütun sayısı önemli değil, denmiş.
Ama Sentry'de aklımın almadığı şeyler var. User tablosuna bir de "activation_date" sütunu ekliyor...Diyelim bu sütunu "kullanıcıya aktive etmesi için 2 gün süre vermek" için kullanacağım. Eee zaten "created_at" sütunumda aynı tarih var Yok eğer amaç kullanıcının aktive ettiği anı bilmekse, bu bilginin bana, siteye ya da kullanıcıya faydası nedir?
Alternatifi olan Confide var. O da Ardent'i override ediyor..Dolayısıyla önce Ardent kurmak zorundasın...Ardent ise Eloquent'i override ediyor. Ben Laravel'in Eloquent'inden ve filtresinden memnunum. Ne diye üstüste 2 kez override edeyim?
Bu yüzden kendi login register sistemimi yazmakta karar kıldım

Daha özgür oluyorsun. Mesela benim Laravel'de kullandığım bir teknik var. Bir kullanıcı kayıt olduğu anda CSRF tokeninin ilk 16 karakterini veritabanına ayrı bir tabloya kayıt ediyorum (Laravel'de CSRF token 5 saatte bir değişiyor sanırım). Eğer bir kayıt isteği gelirse, hemen CSRF nin ilk 16 karakterini sorguluyorum, veritabanında varsa "Daha önce sisteme kayıt oldun" diyip işlemi durduruyorum..Tekrar tekrar formu yollama, bilgileri değiştirip fake hesap açma, spam olayına bulduğum nacizane çözüm ve gayet güzel işliyor. Yani işin özeti kullanıcının "activation_date" gibi gereksiz bilgilerini kaydedeceğime faydalı bir şey eklemek taraftarıyım. Üstelik ayrı bir tabloda geçici veri tuttuğun sürece cron ile o tabloyu günlük temizleme şansın var.