kazim.karagul wrote:Merhaba,
Ücretsiz olan setinizi izlemiştim. Çok güzel anlatmışsınız konuları. Bu setinizi de kupon kodu ile aldım. Pek vaktim olmadığı için hepsini izleyemedim ama ilk 3 başlığı izledim ve çok beğendim.
Hem geçmiş dersleriniz hem de şu anki setinizde ortak bir konu ilgimi çekti. Bazı yerlerde "Bu böyle yapılıyor. Siz de aynısını yapın geçin" anlamına çıkan cümleler kuruyorsunuz. Bir kodu yazmanız gerekiyorsa ve onu anlatmak videonun temel konusu değilse vakit kaybetmemek için geçmeniz çok güzel fakat ilk kez o kodu görenler daha sonra karşılaştıklarında bir çözüm üretemezler. Geçiştirmek istediğiniz konu için bir link verseniz veya -siz buradan detaylı bilgi alabilirsiniz- gibi bir cümle kurup bir kaynak gösterseniz sizin videonuz bittikten sonra konu bütünlüğü dağılmaması için vereceğiniz kaynak da incelenir ve aktarmak istediğiniz bilgi tüm hatlarıyla anlaşılmış olur. Bunu kötü bir eleştiri olarak değil gözüme çarpan küçük bir ayrıntı olduğu için iletmek istedim.
Youtube'da Java'da oyun içi geometrik hesaplamaları anlatan video izlerken izlerken -ne alakayla önerdiyse artık- Türkçe olarak laravel 5 videosunu sağdaki önerilerde görünce ilgimi çekti ve kanalınızı inceledim.
Ayrıca ilgimi çeken bir ayrıntı daha oldu. İlk sette veritabanına veri ekleme işlemlerini birkaç farklı yoldan anlatmıştınız. Ders hazırlayan birçok kişi kendisine en kolay gelen ve hata yapmayacağından emin olduğu yolla yaparak işi bitirme gayesinde. Sizin farklı yöntemleri gösterminizi takdir ettim. Umarım ücretli sette hedeflediğniz kitleye ulaşırsınız.
Son olarak @impuls'un önerisine verdiğiniz cevaptan yola çıkarak bir önerim olacak size. Derslere başlamadan önce laravel için paket yazma dersi hazırlarsanız ve o dersi referans alarak eticaret eğitimini modüller üzerinden geliştirerek anlatırsanız daha çok öğrenci sahibi olacağınızı düşünüyorum. Türkçe olarak Laravel için paket yazma dersine hiç rastlamadım. Belki vardır ama çok fazla ileriye uçmadan orta seviyede bir ders olması güzel olur. Ben ingilizce makeleleri ve dökümantasyonu okuyarak öğrendim. Projelerimi modüllere ayırmadan yapınca kendimi rahatsız hisseder oldum
Biraz uzun bir yorum oldu sanırım. Sözlerime burada son verirkene.. :)
Kazım bey kardeşim öncelikle yorumunuz ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi bazı yerlerde Bu böyle olur yazın geçin dediğim yerler vardır, ancak ben bu konuları sitemdeki farklı kategoriler altında anlatmayı ve detaylandırmayı düşündüğüm için böyle bir yola zaman zaman ihtiyaç duymuş olabilirim, haklısınız aslında o konu hakkında başka bilgi kaynakları sunsam daha mantıklı olacaktır fakat ben de tam tersi dersi izleyen öğrencinin o an o kadarla iktifa etmesi gerektiğini daha sonradan diğer derslerimde o konuyu detaylıca öğreneceğini düşünerek bu şekilde yapmıştım, neyse bu konuda öneriniz benim için çok değerlidir bunu göz önünde bulunduracağım inşaallah.
Laravel paketleri yazma konusunda da haklısınız inşallah bu konuda da elimden geleni yapacak önce paket yazmayı anlatan bir kurs hazırlayacak sonrada bu kursa referansla modüler olarak e-ticaret sistemi yazmayı anlatan bir kurs daha hazırlayacağım, bu konuda faydalanmam gereken doküman ve linkler hakkında da burada bir paylaşımda bulunursanız mevcut bilgilerimi güncelleyebilmem ve daha güncel bir kurs hazırlamam mümkün olacaktır bu nedenle siz ve konuyu okuyan diğer kardeşlerimden paket hazırlama ile ilgili yerli yabancı kaynaklar hakkında link paylaşımlarınızı bekliyorum
, ne de olsa bir gözün görmediğini diğer göz görebilir bu kursa başlamadan önce gözümden kaçan bilgi varsa bunları paylaşacağınız linklerden görüp incelemek isterim amacım en güncel ve en doğru bilgileri aktarmaktır
Tekrar teşekkür ederim , her şey vatanımız için, Selam ve dua ile