erkanaksu
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bazı sıkıntılarım var yardımcı olursanız sevinirim.
Godaddy den aldığım hosta laravel 5.1 kuramıyorum. ssh kullanarak composer create-project ile kurmaya çalışıyorum ve Laravel 4 bu şekilde kurdum sorun olmadı ama laravel 5.1 php 5.5 sürümünü istiyor. Bende godaddy cpanel den php sürümünü 5.5.25 e yükselttim. Fakat Laravel php sürümümü 5.4 olarak görüyor ve kurulum işlemi gerçekleşmiyor. Aslında sürüm güncellemesi yapıldı fakat sürüm bilgisini laravel nereden alıyorsa orada eski sürüm bilgisinin güncellenmediğini düşünüyorum.
bir php dosyasında phpinfo() fonksiyonu kullanarak php sürümüne baktığımda 5.5.25 görünüyor yani sorun yok fakat ssh ile "php -v" komutu kullandığımda php sürümümü eski sürümüm olan 5.4 olarak görüyor.
Bu sebeple composer ile laravel 5 kurarken sürümle ilgili sıkıntı yaşıyorum. Bu konuda deneyimi olanlar yardımcı olursa sevinirim..
sineld
Godaddy ile bir müşterim için görüştüğümde ihtiyaca bağlı olarak php 5.5 verebildiklerini söylemişlerdi. Kurulumu başarılı yaptıysanız bence sunucuyu reboot (yeniden başlat) yapmayı deneyin.
erkanaksu
Teşekkür ederim deniycem.
sineld
Rica ederim, kolay gelsin.