Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
İşte bu çok güzel bir haber
Adamın biri paylaştığınız twite şunu yazmış: " bad news. At least in Germany if you are on a Managed Server from your Hoster you probably still have PHP 5.4 :("

Demek ki Almanya'da da paylaşımlı sunucuların durumu aşağı yukarı Türkiye ile aynı.

PHP'nin kendisinin bile desteklemediği sürümleri laravel'de kullanmanın bir anlamı yoktu. Beklenen bir gelişmeydi.
Paylaşımlı hostlar genelde oldukça geriden gelir, sebepleri belli burda hepimiz biliyoruz. Temelde iki büyük sebep var; Güncellemeye çekinmek, herhangi bir sorun oluşursa çözecek yetenek/biri olmaması. Başka büyük bir sorun paylaşımlı hosttaki yüzlerce/binlerce kötü kodlanmış site php 5.5 ile çalışmayabilir. Bu kadar şey ile uğraşmak yerine güncellememek daha yararlı.
9 haziranda geliyormuş. Ben bu kadar erken çıkacağını tahmin etmiyordum.
Bu arada ben yeni farkettim. Nihayet Laravel'in bir LTS sürümü olacak..
Benim anladığım kadarı ile sadece yeni symfony sürümünü bekliyorlar. Bağlılıkları buna güncelleyecekler.
Aristona yazdı9 haziranda geliyormuş. Ben bu kadar erken çıkacağını tahmin etmiyordum.
angelside yazdıBenim anladığım kadarı ile sadece yeni symfony sürümünü bekliyorlar. Bağlılıkları buna güncelleyecekler.
Aristona yazdı9 haziranda geliyormuş. Ben bu kadar erken çıkacağını tahmin etmiyordum.
Evet, 5.1 LTS için Symfony komponentlerinin LTS sürümleri beklendi. Taylor Otwell Reddit'te söylemişti birkaç ay önce.
MURATSPLAT yazdıBu arada ben yeni farkettim. Nihayet Laravel'in bir LTS sürümü olacak..
Sonunda! Ama bekleniyordu zaten, Laravel'in tek eksik olduğu nokta buydu ve enterprise işlerde büyük bir soru işareti bırakıyordu bu durum.
Laravel 5.1 için 9’unu beklemenize gerek yok:
composer create-project laravel/laravel proje_ismi dev-develop --prefer-source
4 gün sonra
Türkiyede ki host firmalarında durum ne bilmiyorum ama ben hostgator kullanıyorum ve cpanelden PHP 5.2 dem PHP 5.5 kadar istediğini sürümü seçerek kullanabiliyorsun.