sineld Sevgili can, dilersen kullanıcı mesajlarını (Jozef Maxted ve diğerlerini) Türkçe'ye çevirebilirsin.
xsearch Daha çok kod yazıp daha az geliştirme yapmaktan sıkıldıysanız Laravele bir göz atın -- Resul ASLAN
serhatsabuncu Elinize sağlık. Çok güzel olmuş şimdi. Bu arada birşey soracam. Geceleri rüyasında laravelle kod yazıp projesini rüyasında devam ettiren var mı ?
serhatsabuncu @xsearch Her gece her gece laravel ile kod yazıp çözüyorum. Rahat uyuyamaz oldum Laravel ile tanıştığımdan beri.
selcuk Bir sanat eseri için resim veya müzik de yetenekli olmanıza gerek yok, Laravel öğrenin! - Oğuzhan Selçuk Bülbül Bu arada arkadaki resimlerde bizim resimlerimizde aksa fena olmaz hani
cangelis @selcuk senin mesajı ekledim. https://github.com/laravel-tr/laraveltr-website/pull/2 Resim konusu güzel fikir ama bu konuda çalışacak biri gerekli
selcuk @cangelis teşekkürler aslında bende ekleyebilirmişim şimdi inceledimde github paketini çalışacak derken ne konuda çalışacak ?
sineld Değerli Ağabeyim Sergin Arı'dan da rica ettim, şöyle dedi: "Bütün php frameworkleri berbattır, Laravel hepsinden berbat!" Aynen ekleyeceğim. Ben de şöyle düşünüyorum: Laravel ile kodlamak, şiir yazmak gibi...
sergin Bu Montaj! Ben sadece Php kurucusu Rasmus Lerdorf'un PHP frameworkleri günü 2013'te (14 Ekim 2013, Kiew, Ukrayna) yaptığı konuşmada sorulan bir soruya verdiği cevaba atıf yaptım. (http://www.youtube.com/watch?v=anr7DQnMMs0 31:45-32:00 arası).
Aristona /rant Rasmus hep böyle. Kendini Linus Torvalds'mı sanıyor bilmiyorum. Birkere ağzından iyi birşey çıksın. Şu adamın şans eseri PHP'yi üretmesinden başka hiçbir katkısı yok. Onun ve ekibinin yıllardır yapamadığını php-fig yapmaya çalışıyor. PHP uyduruk çekirdeğine rağmen son zamanlarda biryerlere gelebiliyorsa bunda Fabian, Taylor, Nikita, Nils, Jordi gibi insanların büyük emeği var. Evet, framework konusundaki bazı argümanlarına hak veriyorum ama senin geliştirdiğin PHP çekirdeği hepsinden beter. register_globals gibi üstün zeka ürünü özellikleri frameworkleri geliştirenler ekledi zaten PHP'ye. Birde PHP frameworkleri günlerinde söylemiş bu sözü. Hangi akıl bu adamı davet etmişler hayret doğrusu. Buna kalsa PHP spagettinin ötesine asla geçemeyen bir dil olurdu, anca Dogescript ile rekabet ederdi. Fabian ve Taylor'un elindeki malzeme bu. PHP desteklediği sürece yapabilecekleri herşeyi en üst noktaya kadar taşımışlar. Yazılım dünyasında şu adama gıcık olduğum kadar kimseye olmuyorum. Birkerede PHP'yi beraber modern diller seviyesine çıkaracağız de, framework geliştiricilerinin çabaları takdire şayan de birşey de. Tam attention whore. /rant off
MURATSPLAT Selamlar, Laravel Türkçe çevirisinde orijinalinden bir farklılık var. Burada 'http://laravel.com/docs/migrations', "Running Migrations" bölümünde "not" kısmında belirtilen terminal kodu şu composer dump-autoload Türkçe çevirisinde ise composer update Bunun hangisi doğru? Yoksa aktarılırken yanlışlık mı yapılmış?
sergin Bu 10 Ekim 2013'te değiştirildi. İlk çeviri sırasında "composer update" idi. Türkçe doküman güncellemeleri sırasında burası atlanmış. Son güncellemeyi geçen ay yapmıştık, ancak ondan sonra orijinalde çok sayıda dosyada değişiklikler bazı önemli eklemeler oldu. 10 güne kadar son güncellemeleri yapabileceğiz, burası da düzeltilecektir.