Valla kişisel fikrim şu özetle. Modüler bir yapı yazacaksanız bunun laravel pek uygun değil. Drupal, ya da joomla'daki gibi modullü eklentili düşünüldüğünde bunu söylüyorum. Bunun yerine joomla yada drupal gibi bir sisteme plugins yazmak maliyet açısından daha düşük diye tahmin ediyorum. En azından temel işlevleri(kullanıcılar, sayfalama, kategori, menüler vs..) sınıfırdan yazmakla uğraşmayıp istediğiniz bir özellik içinde yoğunlaşmak bana daha az can yakıcı geliyor.
@cyswdr sorununa gelince. Açıkcası ne denem istediğini tam olarak anlayamadım. Anladığım kadarıyla bir "modul" yazmak istiyorsun ve bu modul beraberinde bir tanımlı yolla gelmesini istiyorsun herhalde..
Genellikle bu iş eklentilerle yapılabilir. Paket geliştirme ve servis provider kullanımını öğrenirsen kafandaki sorunlar için çözümler daha da somutlaşacaktır.
normalde Ben Şu şekilde çözüyorum menü tablom da modul isimli bir sütun oluşturdum bu sütuna fonksiyonlarımın adını yazıyorum. örnek : getUrunler,getiletisim,getHaber
Tüm kullanıcı görümündeki fonksiyonları MainController isimli sınıfımda tutuyorum.
Aşıdaki gibi sabit bir route mevcut
örneğin : siteadi.com/slug/slug2
Route::get('{slug}/{slug2?}', 'MainController@getview');
yazdığım slug menülerimin de varsa işlem yapıyorum yukarıda belirttiğim gibi modul sütünumdaki fonksiyon adımı çekiyorum yönlendirmeyi gerçekleştiriyorum.
$data = VERİ TABINDA SLUG SORGULATTIM
return $this->$name($data->modul);
Bir de şunu söylemeden edemiyecem yazdıklarını okurken bu ada laravel mi kullanıyor, yoksa sıfırdan bir şey mi yazmış hissi oluştu
Laravel'de moduler bir yapı kurmuş olanlar varsa sürdürülebilir olamayı başarmışsa yorumlarını almak isterim şahsen..