MURATSPLAT wrote:Composer ile yazıdığınız uygulamayı dağıtabilir bağımlılıklarını yönetebilirsin. Eğer php dili yazdıysanız elbette composer kullanırsınız. Diğer diller için kendi paket yöneticileri kullanılabilir.
Bu tür projeleri git ile geliştirip, github ya da bitbucket gibi sitelerde paylaşabilirsin. Geri bildirimlere göre yazıdığınız ugulamayı geliştirebilir ya da fixleyebilirsiniz. Betik dilleri için genellikle binary ugulamalar pek kullanışlı olmaz. Yazdığınız eklenti/araçlar laravel ile web uygulamarında kullanılacaksa Linux/Unix ortamlarında çalışabilir olması lazım.
Laraveli yazarak öğrenmek istiyorsanız basit eklentiler gelliştirin. Laravel dökümanlarında eklenti geliştirmek için bilgiler var.
Bu sayede laravel çekirdeğini ve çalışma mantığını kavrayabilirsiniz. Laravele eklenti yazarak ben şahsen çok şey öğrendim. Tavsiye ederim..
Paylaştığınız uygulamayı C# ile mi yazdınız?
Hocam... PHP ile simdiye kadar hep ore gittim. Hatta
www.kaisedon.com benim sitem orda php framework kodlamaya basladim. Sonra biraktim tabi. Zaman kalmadi. Sonra da bir arkadasin tavsiyesiyle framework yazacagina ogren apacagin projeye ofdaklan dedi. Oyle yaptim. Laravel calisiyorum.
Yazdigim uygulama evet c# ile yaptim. .exe yi root klasorune atinca calisiyor. C++ ile de yazabilirim. artisan komutlarini boyle sanki daha hizli kullanabiliyorum.